İktidarın rüzgarıyla eseceğiz!

İktidarın rüzgarıyla eseceğiz!
*Karacabey’de görülmemiş hizmetleri gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, “Daha işimiz bitmedi. Ankara’yı arkamıza alarak, Karacabey’i marka yapacağız” dedi.
*Ergün Koç ile yerel seçimler üzerine konuştuk. Genel Yönetmenimiz Nevzat Çakır, Koç’un AK Parti’ye transferinden, adaylığına, yolsuzluk iddialarından projelerine kadar, Karacabey’li seçmenin merakla beklediği tüm soruları sordu. Son 5 yılın Belediye Başkanı Ergün Koç ise, içtenlikle yanıtladı:
N.Ç. -Sayın Ergün Koç, yerel seçimler yaklaşıyor. Çok çekişmeli ve heyecanlı bir seçim olacağı konuşuluyor. Düşünceleriniz nelerdir?
E.K. -Bilindiği üzere Yerel Seçimler, 5 yılda bir yapılmaktadır. Belediyeler, bulundukları kentin sorunları ile yakından sorumlu ve yetkili olan kurumlardır. Bu fonksiyonu itibariyle pek tabidir ki, halkın Belediye Seçimlerine büyük ilgi duyması doğaldır. Her zaman olduğu gibi, önümüzdeki 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler heyecanlı ve çok tartışmalı geçecektir kuşkusuz. Halkın kendi geleceğini belirleyecek olan bu seçimlerde tabiidir ki, kendisine en iyi hizmeti sunabilecek olan yetkili, ehil, tecrübeli ve halkın yanında olan Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerini belirlerken çok titiz davranacaktır. Bu nedenle, Yerel Seçimler, Genel Seçimlerden çok daha heyecanlı ve coşkulu geçecektir. Bu güne kadar olduğu gibi önümüzdeki Yerel Seçimler çok hararetli bir şekilde sonuçlanacaktır.
N.Ç. -Yeniden başkan seçilirseniz neleri vaat ediyorsunuz?
E.K. -Yüce halkımın çok yakından bildiği gibi ben Karacabey’in Hotanlı Köyü’nde doğdum. En büyük anılarım, Köyümde ve Karacabey’imde geçmiştir. Bu anılar ve hatıralar beni hiçbir zaman buralardan koparmadı. Her zaman hayallerim ve düşüncelerimde yöreme ve insanlarıma nasıl yardımcı olabilirim duyguları ile yaşadım. Bilindiği gibi, ben uzun yıllar Ankara’da Hazine Müsteşarlığı’nda ekonomi ile ilgili alanlarda Devletin iç ve dış görevlerinin en tepesinde bulundum. Bu güne kadar aldığım talim, terbiye, tahsil ve tecrübe ışığında yörem halkına bir nebze yardımcı olabilirsem bu benim için en büyük mutluluk olacağını düşündüm. Hep bu duygular içinde yaşadım ve bulundum. Her zaman minnet ve şükran duyduğum halkımın, bana 40 yıl aradan sonra Karacabey Belediye Başkanlığı koltuğunu layık görmesi, hayatımda en büyük kıvanç ve mutluluk duyacağım bir olaydır. İşte, bu duygularla bir 5 yılı Karacabey’imde değerli halkımla birlikte geçirdim. Yapılanlar ortadadır. Biz her şeyi yaptık demiyoruz. Yapılanlar yeterli midir? Asla!. Daha yapılacak çok işlerimizin olduğunu düşünerek, yüce halkımın arzu ve istekleri doğrultusunda Belediye Başkanlığına yeniden aday oldum.
-Yeniden seçildiğim takdirde Karacabey’imizin en önemli işleri olarak şunları yapmayı düşünüyorum.
-1954 yılında yapılan Gölecik’ten Karacabey’imize gelen boru hattı ekonomik ömrünü tamamladığından yaklaşık 14 km boru hattı süratle değiştirilecektir. Buna ilişkin teşvik belgesi alınmıştır. Bu şu demektir: Yapılacak maliyetin içinde yer alan KDV ödenmeyerek yatırım gerçekleştirilecektir. Yani yatırım maliyetinden % 18 oranında tasarruf sağlanacaktır.
-Karacabey’imizin içme suyunun sağlandığı Gölecikteki su alım noktası DSİ ile müştereken yapılmakta olan çalışmalar sonucunda 2009 yılından itibaren, Gölecik suyundan azami olarak yararlanmak amacıyla su alım noktasında çalışmalar sürdürülmektedir. Böylelikle yılın önemli bir kısmında Gölecik’ten gelen sudan yararlanma imkanı olacaktır. Bir taraftan elektrik tasarrufu sağlanacak, diğer taraftan da ilaç ve kimyasal ilaçlamadan tasarruf sağlanacaktır. Sonuçta halkımız daha kaliteli ve ucuz su içmeye kavuşacaktır.
-Özellikle gençlerimizin heyecanla beklediği yüzme havuzunun temeli 14 Şubat 2009 tarihinde yani Sevgililer Günü’nde atılacaktır. Bu projenin Temmuz ortalarında tamamlanması planlanmaktadır. Yüzme havuzu halkımızın yazlık ve kışlık ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilmiştir. Gölecikten gelen sudan azami oranda yararlanmak amacıyla içme suyu depolarımızın bulunduğu alana dört bin tonluk ilave su deposu yapılması planlanmaktadır.
-Çok eski yıllarda yapılmış olan içme suyu ve kanalizasyon hatları halkın ihtiyacına cevap verememektedir. Bu itibarla şehrimizin bütünüyle kanalizasyon ve içme suyu hatları halkımızı rahatsız etmeyecek bir şekilde değiştirilecektir.
-Şehrimizin önemli bir sorunu olan ve bu güne kadar köklü bir çözüme kavuşturulamayan çöp depolama alanının yerinin değiştirilmesi hususunda çalışmalarımız son aşamasına gelmiş olup, bu mutluluğu yakında halkımızla paylaşacağız. Çöp yerinin değişiminin iradesi, sadece ve sadece Belediyemizin tasarrufunda olmayıp, bu hususta Çevre Bakanlığı’nın da yetkili olduğu unutulmamalıdır. Bizim, diğer Bakanlıklarla koordinasyon içinde bu sorunu çok yakın bir zamanda çözeceğimizi saygıdeğer halkımız görecektir.
Bizden önceki yönetimin nasıl olursa olsun anlayışıyla yaptığı ve insan ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olan Otogar’ın Sağlık Bakanlığı’na devredilerek Otogar hizmetinin Bursa-İzmir yolu üzerindeki güzergahta kurulması ve halkımıza daha sağlıklı hizmet vermesi mutlaka sağlanacaktır.
-Halkımızın beğeni ile karşıladığı Bursa Caddesindeki elektrik donanımının tümünün Karacabey’e getirilmesi konusunda TEDAŞ Kurumu ile görüşmeler sürdürülmekte olup, bu konunun çözümü siyasi irade ile en kısa sürede sağlanacaktır.
-Mevcut Hastanenin halka yeterli hizmet veremediği düşünülerek Otogar yerinin Sağlık Bakanlığı’na devri ile beraber Hastanenin B Bloğu olarak hizmet veren sanayideki Binada bedeli mukabilinde Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi hususunda görüşmelerimiz yoğun bir şekilde sürdürülmekte olup bu hususta kısa sürede çözüm beklenmektedir.
-Bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de yeşil alanların ve sportif alanların yaratılması hususundaki çabalarımız etkin bir şekilde sürdürülecektir.
-“Gelmez yapılamaz olamaz” diyenlere karşılıklı Doğalgaz hizmeti kısa sürede şehrimize kazandırılmıştır. Bu nedenle bozulan, cadde ve sokaklarımızdaki onarım faaliyetleri bundan böyle de yoğun şekilde sürdürülecektir.
-Sadece Belediyenin inisiyatifi ile çözülemeyecek olan kentsel dönüşüm projesi için TOKİ İdaresi ile görüşmelerimiz sürdürülmekte olup, çok yakın bir zamanda 660 konutluk ihalenin temeli atılacaktır. Buna paralel olarak İlçemizde belirli mahallelere özellikle Saadet Mahallesinden başlanmak üzere kentsel dönüşüm projeleri Ankara’daki siyasi iradeyi de arkamıza almak suretiyle kentsel dönüşüm projelerine hız verilecektir.
-Bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de Belediyenin kapıları başta Başkanı olmak üzere bütün personeli ile birlikte vatandaşlarımıza ardına kadar 24 saat açık tutulacaktır.
N.Ç. -Seçimlere kamuoyunun yoğun baskısına karşın değiştirmediğiniz aynı ekiple mi gireceksiniz?
E.K. -Hiç kimse kusursuz değildir. Kusurlarımız varsa bunlar için her zaman Kanunlar karşısında hesap vermeye hazırız. Ancak soyut, hiçbir belge ve bilgiye dayanmadan mesnetsiz bir şekilde çamur at izi kalsın felsefesiyle karanlık köşelerde yapılan dedikodularla hiçbir zaman yola çıkmadık. Bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de gerek yüce halkıma, gerekse yüce devletime her zaman hesap vermeye hazır olduğumu bir kere daha bildirmek isterim. 35 yıllık meslek hayatımda çok yöneticilik yaptım. Bu dönem zarfında benimle birlikte omuz omuza çalışan ve mücadele veren personelimin sorumluluğunu taşıyarak görev yaptım. Şayet benimle birlikte görev yapan ve gecesini gündüzüne katarak çalışan personelimize herhangi bir iftira atılıyor ise her zaman karşısında olmuşumdur ve de olmaya devam edeceğim. Benim yola çıktığım arkadaşlarımla hiçbir menfaat bağım bulunmamaktadır. Sadece ve sadece herkesin görevini yaparak yoluna devam ettiğini düşünerek hiçbir şekilde benimle çalışan arkadaşlarımı, ekibimi mağdur etmedim. Hiçbir zaman benimle birlikte çalışan kişilerden kapı kulu olmalarını istemedim ve de beklemedim. Bu itibarla 2004 Mart’ında yüce halkımın bize teslim ettiği Belediyeyi halkımızdan sağladığımız güç ve kudretle bu güne kadar getirdik. Halkımıza kalıcı eserler yarattık. Benimle beraber çalışan kişiler bir kumpanya ve şirket değildir. Bu düşüncem ve ilkem bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de mezara kadar devam edecektir. Biz, onun bunun dedikoduları ile onun bunun fitne fesatlarıyla insanlara değer vermeyiz ve uygulamada bulunmayız. Onun içindir ki, Belediyemizde bugüne kadar benimle beraber olan cefakâr arkadaşlarımızla can siperane bir şekilde halkımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz. Meyve veren ağaç taşlanırmış. Hiçbir iş yapmasaydık, hiçbir eleştirilecek yönümüz de olmazdı.
N.Ç. -Yeniden başkan olursanız, bir daha bunları yapmam diyebileceğiniz özeleştiriniz olacak mı?
E.K. -Hayat felsefesi olarak bu güne kadar hayatımda hiçbir zaman çok şükür “keşke” kelimesini telaffuz etmedim. Tahsil hayatım dâhil bu güne kadar neyi yapacağımın, neyi yapmayacağımın hesabı ile hayatım süre geldi. Yarın sabah kalktığımda ne yiyeceğimi, ne yemeyeceğimi düşünerek programlı bir şekilde hayatımı sürdürdüm. Bu nedenle Başkanlık dönemimde keşke bunu yapmasaydım diye hiçbir düşüncem olmadı. Sakın ola ki, şu anlaşılmasın. Ben her şeyin mükemmelini, doğrusunu yaparım, asla böyle bir dünyam olmamıştır ve olamaz da. Şayet hata yapmış isem her bir kişiden özür dilemeye hazırım, ama hiçbir zaman insanların rengine, dinine, bölgesine, siyasi görüşüne, toplum içindeki yer ve mevkiine göre muamelede bulunmadım. Benim dünyamda, “İnsanlara iyi davranmanın hiçbir maliyeti olmadığı” felsefesi yeter. Bunu düşünerek toplum içinde yaşamaya çalışmaktayım.
N.Ç. -5 yıl Belediye Başkanlığı yaptınız. Geçen bu süreyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
E.K. -Belediye Başkanlığı görevini üstlenir üstlenmez İlçemizin ihtiyaçları teker teker tespit edilmek suretiyle maliyetleri, aciliyetleri dikkate alınarak bir envanter çalışması yapılmıştır. Daha önceki tecrübelerim ışığında Belediyemizin gelirleri dikkate alınmak suretiyle ihtiyaçların sıralaması yapılarak birer birer bu güne kadar eşi enderi bulunmayan hizmetler ve yatırımlar gerçekleştirildiği herkesin gözleri önündedir. Kısa bir şekilde sıralamak gerekirse, Atatürk Kültür Parkı, Doğalgaz getirilmesi, Sevgi Yolu yapımı, Sığır önü ıslahı, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi, Hüseyin Yenişar Sosyal Tesisleri, Belediye İş Merkezi, Pazaryeri, İçme suyu ve atık su arıtma tesisleri, 125.000 m2 parke taşı döşenmesi, yağmur suyu drenaj hattı yapımı, içme suyu hatlarının yenilenmesi, kanalizasyon hattının döşenmesi, Çamlık Esentepe modernizasyonu, Malkara-Yeniköy çevre düzenlemeleri, KDV’den yararlanmak amacıyla Teşvik Belgesi çerçevesinde 20 adet Makine Tesisat ve araç alınması, insana saygımız çerçevesinde Şehir Mezarlıklarının yeniden düzenlenmesi, Şehrin tamamında kaldırım düzenlenmesi yapılması, Sanayi-Canbalı Yolundaki çevre aydınlatması, Canbalı’dan Ulu Camiye kadar uzanan Bulvar projesi, Mezbahanın tamamı ile modernize edilmesi, sokak köpeklerine sahip çıkılarak barınak yapılması, Atatürk Kültür Parkı içinde modern Düğün Salonunun tamamlanması, Sinema Salonunun hizmete açılması, merkezdeki Gençlik Parkının yeniden modernize edilmesi, Doğalgaz nedeni ile bozulan yolların süratle asfaltlanması, halkımızın güvenli ve emniyetli bir şekilde caddelerde yürümesini teminen kamera sistemlerinin kurulması, halkımızın gözü ve kulağı olan muhtarlara ofisler yapılması ve bilgisayar verilmesi, halkımızın modern mekânlarda yaşamasını temine TOKİ Konutlarının yakında inşaatına başlanması, insana saygımız çerçevesinde imkanı kıt olan vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize belediyenin şefkatli elinin uzatılarak onlara destek verilmesi, Cumhuriyetten bu tarafa yapılmayan yeşillendirme ve park bahçe faaliyetlerimizin dönemimizde azami oranda yapılması, çocuklarımıza sokaklarda oynamamalarını temin etmek için insana saygımız çerçevesinde 19 adet park ve 17 adet çocuk oyun bahçelerinin yapılması, özetle insana değer verdiğimiz çerçevede ne gerekli ise o konuda hususiyette çalıştığımızı halkımız yakından bilmektedir.
N.Ç. -Demokrat Parti’de başladınız ve seçimlere 3 ay kala AK Parti’ye geçtiniz. Herkes bir şeyler söyledi. Örneğin AK dışında da bir çok partiyle görüşmelerinizin olduğu duyuldu. Sonunda sizin de uzun yıllar eleştirdiğiniz, hizmetleri engellediğini söylediğiniz AKP’ye geçmenizi gerektiren nedenler nedir?
E.K. -Bilindiği gibi saygıdeğer halkım beni Demokrat Partiyi temsilen Belediye Başkanı olarak layık gördü. Saygıdeğer halkıma bu konuda her zaman minnettarım. Ben Belediyenin içine girdiğimden bu güne kadar hiçbir şekilde hiçbir farklı uygulamada bulunmadığımı herkes yakinen bilmektedir. Ben tevekkel bir insanım. Hiçbir zaman görev arayışı içinde olmadım. Her zaman beni bu işe layık görenler tarafından teklif sunulmuş ve bu görevleri öyle üstlenmişimdir. Ben hiçbir zaman arayış içinde olmadım. Yarın akıbetim ne olacak, ne iş yapacağım ve hayatımı nasıl sürdüreceğim diye bir kaygım olmamıştır. Ben Karacabey Belediye Başkanlığına her hangi bir Partiden Karacabey’in sorunlarına çare üretilecek bir makam olduğu için aday oldum. Yerel Seçimlerde aday olacak kişinin Ankara’daki sorunlarla herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla Belediyelere Kanunlarla verilmiş olan kurallar çerçevesinde hizmetlerin yürütülmesi sağlanacaktır. Benim siyasal ve ekonomik konulardaki düşüncelerim başka, Belediye hizmetleri başkadır. Dolayısı ile Yerel Seçimler ile Genel Seçimleri ayırt etmemiz gerekir. Biz bu seçimlerde Karacabey halkımıza en iyi şekilde nasıl hizmet edebileceğimiz düşüncesiyle yola çıktık. 5 yıllık dönemimizde Karacabey halkından sağladığımız güçle yapabildiklerimiz ortadadır. Yönetim biliminde söylenen bir söz vardır. “Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür.” Dolayısıyla Belediyelerin yapabilecekleri ve çözebilecekleri sorunlar sadece ve sadece Belediyenin içinde ve İlçede sınırlı değildir. Dolayısıyla bazı yetki ve sorumlulukların Belediye dışında Merkezi Otoritede olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Örneğin bir TOKİ inşaatlarının İlçemize kazandırılması, Çöp Alanının başka bir yere taşınılması ve buna benzer bazı yetkilerin Belediyede olmadığı, dolayısı ile siyasi irade ile Ankara’da çözüleceğini takdir edersiniz. O nedenledir ki halkımıza daha iyi ve daha fazla hizmet sunabilmek, Merkezi otoritenin imkânlarından yararlanabilmek amacıyla böyle bir siyasal değişikliğe gitmem gerekmiştir. Buna da karar verirken koltuk sevdalısı olarak yola çıkmadığımı halkım yakından bilmektedir. Nitekim 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde AK Partinin Bakanlarından, Milletvekillerinden ve İl Teşkilatından bir heyet Makamımı ziyaret etmişler, benim gerek geçmişte bürokrasi hayatımda, gerekse Belediye Başkanlığı dönemimde yaptığım hizmetler dikkate alınmış olmalıdır ki, AK Partide hizmet etmem teklif edilmiştir. Ben kendilerine böyle bir davranışın etik olmayacağını, bana oy veren insanlara saygısızlık olacağını söyleyerek bu teklifi reddetmiştim. Ancak Demokrat Parti Yetkililerin bana gösterdikleri iğrenç ve akıl almaz entrikaların sonucunda siyaseti bırakmaya karar vermiştim. Fakat gerek şu andaki Kabinede bulunan bir Bakanımızın, gerekse Milletvekillerimizin yoğun ilgi ve alakası neticesinde AK Parti bayrağı altında bir dönem daha Belediye Başkanlığına aday olmaya karar verdim. Tekrar etmek gerekirse amacım, siyasal bir bayrak altında Karacabey halkına daha fazla hizmet etmekten ibarettir.
N.Ç. -2004 seçimlerinde işsizliğe çözüm ve yatırım vaatleriniz oldu. Ancak, bu iki konuyla ilgili size yoğun eleştiriler geldi. Bir de çöp sorunu çözümlenmedi. Arıtma Tesisleri çalıştırılmadı. Bunlara gelen eleştirilere nasıl yanıt veriyorsunuz?
E.K. -Daha önce Hazine Müsteşarlığında bulunduğum görevler itibariyle yatırım ve yatırımcının ne düşündüğünü, neler yapmak istediğini yakinen bildiğim için Karacabey’imizin içinde bulunduğu coğrafi ve ekonomik şartlar nedeniyle bir cazibe merkezi olduğunu söylemişimdir. İnsanlara aş ve iş yaratmak sadece ve sadece benim arzum ve isteğim değildir. Ama takdir edersiniz ki insanlara iş ve aş yaratacağım yerine onlara hırsızlık, ursuzluk mu vaat etmeliydim? Göreve gelir gelmez bir tersane kurulma çalışmaları yakından bilinmektedir. Bu yatırım 900 milyon dolar olup, yaklaşık onyedibin kişi yöremizde iş imkânına kavuşacaktı. Ancak halkımızın bildiği nedenlerle sonuçlanamadı. Diğer tarafta yöremizdeki diğer yatırımcılara köstek değil destek olduğumuzu bütün Türkiye deki yatırımcılar yakinen bilmektedir. Biz onlara bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede “kırmızı halı” sermeye devam edeceğiz. Yöremize bizim vesilemizle gelen yatırımcılar herkesin malumudur. Ve yine yöremizdeki kuruluşlara Belediyecilik hizmetleri adına yaptığımız imar uygulamaları sonucunda kapasitelerinin yüzde yüzden fazla arttığını ve böylelikle pek çok gencimize iş imkânı sağladığını bilenler bilmektedir. Bizim makamımızda daha önce olduğu gibi hiç kimseyi kapımızdan çevirmedik. Onlardan araç veya haraç istemedik. Buraya gelen bütün yatırımcılar şahsımla ve Belediye mensuplarıyla her zaman yakın, iyi ilişkiler içinde olmuştur ve olmaya devam edecektir.
Çöp toplama ile ilgili olarak göreve geldiğimizden bu yana muhtelif makamlar nezdinde görüşmelerimiz olmuştur. Bunları uzun uzadıya anlatmak gereksizdir. Ancak şunu belirtmek gerekir ki, çöp yerinin tespiti ve tayini sadece Belediye Başkanlığı’nın iradesi ile çözümlenecek bir sorun değildir. Diğer bir deyimle Çevre Bakanlığı’nın onayı ve okeyi olmadan çöp sorununun çözümü mümkün değildir. Bunu ben başka türlü çözerim diyen biri varsa Devletin mekanizmasını, kanunlarını, kurumlarını, kurallarını bilmiyor demektir. Çöp ile ilgili çözüm konusunda bu aşamada önemli mesafe alınmış olup, müjdeli haber aşamasına yaklaşılmıştır. İnşallah bu müjdeli haberi yakın bir zamanda halkımızla paylaşacağız.
İçme suyu ile ilgili çok modern ve teknolojik bir arıtma tesisi kurulmuş ve halkın hizmetine devam etmektedir. Önümüzdeki kısa bir sürede içme suyu boruları değiştirilmek suretiyle içme suyundaki belirtilen şikâyetler ortadan kalkacaktır.
1988 yılında milyon dolarlar harcanarak inşa edilmiş olan atıksu arıtma tesisleri bizim dönemimize kadar çeşitli nedenlerle çalıştırılmamış, adeta enkaz haline gelmişti. Göreve gelir gelmez ilk işlerimizden biri olarak atıksu arıtma tesisi faaliyete geçirilerek ve modernize edilmiştir. 5 yıllık dönemimizde tam amacıyla çalıştırılarak şehrimizin evsel atık suları tesiste arıtılarak Sağlık ve Çevre Bakanlığı’nın normlar çerçevesinde Susurluk nehrine akıtılmaktadır. Şayet buna ilişkin ters bir durum olsa her iki Bakanlık belediyemizi ikaz eder ve gerekli düzeltmeleri ister. Böyle bir durum söz konusu değildir.
N.Ç. -AK Parti’ye transferinizden sonra ilçe tabanıyla bazı sıkıntılar meydana geldi. Eski İlçe Başkanı Halit Türkkan görevden alındı. Son temayül toplantısında size sadece 3 oy çıktığı konuşuldu. Ancak yeni ilçe yönetiminin sizi ziyaret etmesi ve dayanışma yemeğindeki birlik mesajları seçmenin kafasını karıştırdı. Tüm bunları nasıl açıklarsınız?
E.K. -Benim hiç kimse ile husumetim olmamıştır ve olamazda. Partimizin İlçe tabanı ile sıkıntılarımız bu güne kadar olmamıştır bundan böyle de olmayacaktır. Bunlar tamamen yakıştırmadır. Sayın Halit TÜRKAN’nın görevden alındığını değil, görevden istifa ettiğini biliyorum. Bu tamamen Partinin içindeki siyasal bir oluşumdur. Sağ olsun Sayın TÜRKAN Partimize altı yıldan fazla canla başla gece gündüz demeden hizmet etmiş, kendisine bu vesile ile Karacabey Halkı adına minnet ve şükran duygularını iletiyorum. AK Partinin gerek Başbakanın gerek Bakanlarının bir kısmı gerekse parlamenterleri beni daha önceki görevlerimden ötürü bilirler. Karacabey’deki Partimizin yönetiminde neyin nasıl karar verildiğini bilmiyorum. Gerek İl Teşkilatının gerekse partimizin parlamenterleri, gerekse Ankara’daki yetkililerinin iradesi ile benim partiye katılmam sağlanmıştır. Görüşmelerim o makamlarda yapıldığı için Karacabey Teşkilatında nasıl bir düşünce olduğunu yakinen bilmiyorum.
N.Ç. -Kafaları karıştıran diğer bir konu ise, hakkınızda açılan yolsuzluk davalarıyla ilgili. AK Parti’ye bu yüzden geçtiğiniz yönünde söylentiler çıktı. Karacabey Adliyesi’nde devam eden ve Danıştay’da bekleyen davalarla ilgili neler söylemek istersiniz?
E.K. -Ben 30 yıllık Memuriyet hayatında Devletin hep akçeli işlerinde ve en üst görevlerinde bulundum. Allah’ıma şükürler olsun ki bugüne kadar arkamda hiçbir pürüzlü ve davalı bir iş bırakmadım. Devletin trilyonlarına hatta katrilyonlarına imza attım. O itibarla memuriyet sayfamda hiçbir kara leke bulunmamaktadır. Bunu merak edenler varsa gitsinler Hazine Müsteşarlığında yaptığım görevler ile ilgili, sorsunlar soruştursunlar. Ben hiçbir zaman kanunlardan ve şahıslardan himaye görmedim, beklemem de. Burada bizi çekemeyen, çamur atmak isteyen üç kişinin iftiralarına biz her zaman adalet önünde hesap vermeye hazırız. Bu güne kadar diğer Belediyelerde olduğu gibi Belediyemizde de genel teftiş döneminde müfettişler tarafından denetime tabi tutulmuştur. Bunların sonucunda hukuka uygun olmadığı iddiasıyla soruşturmalar yapılmış ve bu konuda tarafımızdan ifadeler verilmiş ve sonucunda da soruşturma izni verilmemesine dair pek çok karar tarafımıza tebliğ edilmiştir. Buna ilişkin Soruşturma Evrakları arşivlerimizde mevcuttur. İlçemiz Adliyesinde devam eden Belediyemizle alakası olmayan özel bir adli dava sürmektedir. Biz her zaman olduğu gibi Mahkeme önünde hesap vermeye hazırız. Mahkemelerde devam eden Adli ve İdari işlemlere hiçbir siyasi parti müdahale edemez. Hukuk kuralları neyse o geçerlidir.
N.Ç. -Seçim çalışmalarınızda son durum nedir? AK Parti’nin son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle halkla iç içe olamadığı belirtiliyor. Başarılı olacağınıza inanıyor musunuz?
E.K. -1964 yılında tahsil hayatım nedeniyle köyümden ayrılarak kırk yıl sonra Karacabey’e dönük beni Parti mülazası ile değil şahsımın o güne kadar yapmış olduğu görevler dikkate alınmak suretiyle bana Karacabey halkımın Belediye Başkanlığını layık görmesi tesadüfi bir olay değildir. Halkım beni bağrına basarak bu göreve layık görmüştür ve bende halkıma saygım ve sevgim çerçevesinde elimden geldiğince gece gündüz hizmet etmeye çalıştım. Bizden evvel yapılmış olan hizmetlere ve bunları yapan Belediye Başkanlarına ve çalışanlarına sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım. Allah onların tümünden razı olsun. Kendilerine bir kez daha Karacabey halkı adına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Geçmişi biz karalayarak değil, bu güne kadar aldığımız talim ve terbiye, tecrübe çerçevesinde Karacabey’imize hizmet edebilirsek bizim için en büyük mutluluktur. Her türlü insan onuruna yakışmayan dedikodulara ve yakıştırmalara rağmen 2004 Martında nasıl sağ duyu galip gelerek ben o makama layık görülmüş isem, AK Parti şemsiyesi ve düşüncesi çerçevesinde halkımızın yine bizi bu göreve layık göreceğine kaygım ve kuşkum bulunmamaktadır. Dünyada meydana gelen ekonomik çalkantıların hiç kuşkusuz ülkemizi ve yöremizi de etkilediği kuşkusuzdur. Ancak Yerel Yönetim Seçimleri o İlin veya Kentin sorunlarına Belediye Yasaları çerçevesinde en iyi çözümü bulacak olan kişilerin seçilmesine ilişkin bir seçimdir. Bu nedenle halkımız yerelde ve genelde yapılmakta olan seçimlerde kutsal iradesini çok iyi kullandığından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.