İkizce Köyü’nde şok hırsızlık

Karacabey’in, kameralarla 24 saat gözetlenen İkizce Köyü meydanından 110 bin lira değerinde çift çeker traktör çalındı. Traktörü çalınan CHP eski İlçe Başkanı Mümin Ereselli (50), olay karşısında büyük şok yaşadığını belirterek, traktörünün bir an önce bulunmasını istedi.
    Hırsızlık anı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Bir otomobille köy meydanına gelen hırsızlar, "gürültü yapmasın" diye çalıştırmadan götürdükleri traktörle sırra kadem bastı. Olayın şokunu üzerlerinden atamayan köy sakinleri ise traktörün bir an önce bulunmasını istedi.
    Otomobille köy meydanına gelen iki kişinin keşif yapma anı, traktörün çalıştırılmadan görünmesi kayıt altına alındı. Hırsızların kullandığı otomobilin, "plakası belli olmasın" diye özel bir sistem kullanması ve kamera kayıtlarında sanki bir ışık kümesi gibi gözükmesi olayla alakalı soruşturma başlatan jandarma ekiplerini bile şaşırttı.
    Traktörü çalınan Mümin Ereselli (50), yaklaşık 110 bin lira değerindeki dört çeker traktörünün 6.5 dakikada çalındığını söyledi. Köyde herkesin birbirini tanıdığını ifade eden Ereselli, "Biz ekmeğimizi topraktan çıkartıyoruz. Zaten mahsulümüz para etmiyor. Şu an traktöre en fazla ihtiyaç duyduğumuz an. O çalındı. Ben geçimimi nasıl sağlayacağım" dedi.
    Yetkililere seslenen Ereselli, "Hırsızlığın profesyonel bir ekip tarafından yapıldığını düşünüyoruz. Çünkü hırsızlar, geldikleri aracın plakası okunmaması için özel bir ışık kullanmışlar. Güvenlik kamerası kayıtlarında geldikleri otomobil sanki bir ışık kümesi gibi gözüküyor. Yetkililere sesleniyor. Traktörümün bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.