İki ilçe, bütünleşmiş birer değerdir

Bursa AKP Milletvekili Önder Matlı, “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen otobanla ilgili açıklamalarda bulundu.
Önceki gün Mustafakemalpaşa AKP İlçe Binasındaki toplantıya Bursa Milletvekili Önder Matlı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, AKP İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Sinan Taşkın, Özer Nalbant, Önder Aydın ve Bursa İl Genel Meclisi üyesi Kerim Akça katıldı.
Matlı toplantıda yaptığı konuşmada Bursa basınında çıkan otobanla ilgili proje çizelgelerini yalanlayarak: “Bölgemizle ilgili olan düzenlemeler devam etmektedir” dedi.
Matlı konuşmasında “Herkesin öncelikle bilmesini isterim ki bu konuyla ilgili çalışmalarımız en hızlı şekilde sürmektedir ve yakinen takip edilmektedir. Ben Mustafakemalpaşa ve Karacabey’in ortak vekiliyim. Bu iki ilçenin çıkarları ortak çıkarlardır. Ne Mustafakemalpaşa’yı ne de Karacabey’i ayrı bir yerde tutuyorum. Bu iki ilçe bütünleşmiş birer değerdir. Benimle ilgili dolaşan dedikodular da ‘Matlı bu yolu Karacabey’e kaydırmıştır’ diye söz ediliyor. Bunlara sadece gülüp geçiyorum.
Bu proje uluslararası bir projedir ve değeri 6 milyar dolardır. Belirlenen güzergaha ancak uluslararası standartlar dışına çıkıldığında müdahale edilebilir. Bizim herhangi bir etkimiz söz konusu olamaz. Ancak bizler bölgemize zarar gelmeyecek noktaları tespit ederek bakanlığımıza fikrimizi söyleriz. Yapılacak otobanda hem Karacabey’e hem de Mustafakemalpaşa’ya giriş-çıkış kapıları bırakılacaktır. Mustafakemalpaşa’nın ve Karacabey’in gelişmesi yönünde hiç bir engel yoktur. Çalışmalar bu yönde devam etmektedir. Ancak bölgemiz için şu ana kadar çizilmiş ve kesinleşmiş bir güzergah mevcut değildir. Bununla ilgili çalışmalar itina ile sürdürülmektedir. Karayolları, spekülasyonları önlemek adına konuyu gizli tutmaktadır. Tek gerçek, şu anki mevcut olan Bursa-İzmir Karayoluna paralel olarak otobanın oluşması yönündedir” dedi.
Matlı ayrıca basına dağıttığı bildiride de şu sözlere yer verdi :
“Hükümetimizin “ Asrın Projesi” olarak nitelendirdiği ve büyük önemle üzerinde durduğu otoban projesinde güzergah değişikliği gündemdedir. İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir otoban projesi ile ilgili olarak yetkililer geçtiğimiz Ocak ayı başında Çördük Köyü’nde bir bilgilendirme toplantısı yapmak istemiş, ancak çevreci kuruluşların protestoları nedeni ile toplantı gerçekleştirilememiştir. Ramsar sözleşmesi öne sürülerek yürütülen protesto eylemlerinde, çevreci sivil toplum örgütleri ve çeşitli siyasi parti mensupları otoyol güzergahının Uluaabat Gölü’ne ve göldeki doğal yaşama zarar vereceğini, aynı zamanda göç yollarını etkileyeceğini savunarak güzergahın değiştirilmesi yönünde taleplerini iletmişlerdi.
Çevreci sivil toplum örgütlerinin gösterdiği tepkiler, Ankara’ya taşınmış ve bölgenin özellikleri anlatılarak gerekli düzenlemelerin hükümetimizce gözden geçirilmesi istenmiştir.
İş bu ki, projenin gerçekleştirilmesindeki aşamalarda yaşadığımız ikilemler bizleri hayrete düşürmektedir. Bir önceki güzergah çalışmalarına itiraz edenler ile şu anki güzergah çalışmalarına itiraz edenler yine aynı sivil toplum örgütleridir.
             Hakikaten samimi bir eleştiri ile yaklaşılmış olsaydı, sunulan çözümlere belirgin bir yaklaşım gösterileceği inancındayız. Ulaştırma Bakanlığımıza yapılan itirazlar sonucu konu tekrar değerlendirilmiş, otoyolun geleceğinin bölgenin coğrafyası tarafından belirlenmesi gerçeği ortaya çıkmıştır. Bizim için aslolan bu otoyolun giriş ve çıkışlarının Mustafakemalpaşa ve Organize Sanayi Bölgesi ile bağlantı noktalarının ilçe menfaatlerine uygun olarak gerçekleştirilmesinin sağlanmasıdır.
Hükümetimiz, başbakan yardımcımız, ulaştırma bakanımız ve parti teşkilatımız bu konuda üzerine düşeni Mustafakemalpaşalılar için yapmaya devam edecektir.Kamuoyunun, sürecin buraya gelinceye değin geçirdiği evreleri çok iyi bildiğini ve unutmayacağını biliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.