İHL’nin gururu

 
 
Karacabey İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurhan Saha, TM-2 puan türünde 480.934 yerleştirme puanıyla Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Nurhan Saha’nın bu başarısı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin gurur kaynağı oldu.
Alan dışı tercih yapan Nurhan Saha, katsayı uygulamasının başladığı 1997 yılından sonra Karacabey İmam Hatip Lisesi’nde hem bir ilki gerçekleştirmiş, hem de ÖSYM’nin yaptığı değişikliklerden sonra İmam Hatiplilerin alan dışı tercih yapabileceklerini göstermiş oldu.
Nurhan Saha, başarısını sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta şu şekilde paylaştı; “İmam Hatipli olmak bir ayrıcalıktı. Bu ayrıcalığı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile taçlandırmak nasip oldu. Allah’a şükürler olsun. Aynı azim ve kararlılıkla okulumu bitirip vatanıma layık bir insan olacağıma söz veriyorum. Bana bu sıkıntılı süreçte yardımcı olan başta aileme, okul ve dershane öğretmenlerime, 12/A sınıfına teşekkürlerimi iletiyorum.”

Bilindiği gibi meslek liselilerin, alan dışı tercih yapmaları halinde kazanmaları oldukça güçtü. Bu durumun son yapılan düzenlemelerle birlikte meslek lisesi öğrencileri lehine değiştiği 2011 yerleştirme sonuçlarından da bariz bir şekilde görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.