İ.M.K.B.’ye yurtdışından misafir

Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret eden proje ekibi, Karacabey’e hayran kaldığını belirtti:

Karacabey İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi, “To Boost Openstreetmap (OSM) Local and İnternational Tourism” projesi kapsamında Almanya, Portekiz, Slovenya ve Romanya’dan gelen 27 kişilik öğrenci ve yetkilileri konuk ediyor.

            Karacabey ve bölgenin tanıtımını amaçlayan proje doğrultusunda dün Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret eden Almanya, Portekiz, Slovenya ve Romanya’dan gelen yetkililer, önümüzdeki Cumartesi gününe kadar misafir olacak. Projeye ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir öğretim üyesi ile 3 öğrencinin de katkıda bulunacağı bildirildi.

            İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Vedat Kırbaş, Müdür Yardımcısı Ramazan Özyaman, İngilizce Öğretmeni Necdet Varoğlu önderliğinde gerçekleşen ziyaretlerde Almanya’dan Manfred, Slovenya’dan Dejen Muzina, Portekiz’den Luis Costa ve Romanya’dan Madalina Ionescu isimli yetkililer yer aldı.

            İlk olarak Kaymakam Ahmet Yurtseven’i ardından da Belediye Başkanı Ergün Koç’u ziyaret eden proje ekibi, Karacabey’e ve gösterilen misafirperverliğe hayran kaldıklarını belirtti. Proje ekibi, Kaymakam Ahmet Yurtseven ile Belediye Başkanı Ergün Koç’a ülke bayraklarının yer aldığı bir hediye sundu. Diğer taraftan proje ekibine ziyaretlerinde Türk kahvesi ikram edildi.

            Söz konusu proje yazılımı hakkında bilgiler veren İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Vedat Kırbaş, Google Harita üzerinden bölgelerin lokal tanıtımlarının gerçekleştiğini vurguladı.

            Bu projeye dahil olmaktan çok memnun kaldıklarını ifade eden Müdür Kırbaş, önceki dönemlerde benzer ziyaretleri kendilerinin gerçekleştiğini söyledi.

            Karacabey ve bölgenin Avrupa’da tanıtılmasının çok güzel bir çalışma olduğunu belirten Kaymakam Yurtseven, bu projeye öncülük eden İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi yetkililerini kutladı.

            Belediye Başkanı Ergün Koç ise, Karacabey’in tanıtımı adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.