“Hülle” yoluyla müdürlük

Mustafakemalpaşa Gazetesi’nde, “Güler misin? Ağlar mısın?” başlığı ile verilen haberi okurken şaşkınlık yaratan bir usulsüzlüğün ortaya çıkarıldığını gördük.

            Öncelikle gazeteciliğin gereğini yerine getiren meslektaşlarımızı kutluyoruz.

            “Güler misin? Ağlar mısın?” başlığı habere “cuk” oturmuş.

            Trajikomik bir öykü gibi anlatılan haberde, yasaların “Bypass” yapılarak “Hülle” yoluyla müdürlük koltuklarının nasıl ele geçirildiğine dikkat çekiliyor.

            Doğrusunu açıklamak gerekirse, şaşırmamak elde değil.

            “Neleri görmüyoruz ki, bu da bir şey mi?” düşüncesini geçirebilirsiniz aklınızdan.

            Doğrudur!

            Türkiye’de yer yerinden oynarken, Mustafakemalpaşa’da da yasaların arkasından dolanarak, Zabıta Müdürlüğü üzerinden, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki daha büyük koltukların siyaset aracılığıyla ele geçirilmesi devede kulak kalır.

            Mustafakemalpaşa Gazetesi’ndeki haberin içeriğini bir kez daha paylaşalım:

            Okuduklarımız doğruysa, Ak Parti İl Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan komiser yardımcısı Kadem Kesimoğlu’nun müdür olmasını istemiş.

            Sonra, komiser yardımcısına “Müdürlük sıfatı nasıl kazandırılır” kitabı çalışılmaya başlanmış.

            Önce, Mustafakemalpaşa Zabıta Müdürü Mustafa Öztürk sessizce, “İşletme ve İştiraklar Müdürlüğü” adı altında ödeneği ve işlevi olmayan, adı sanı hiç duyulmayan bir birime kaydırılmış. Yerine de Büyükşehir’den Kadem Kesimoğlu Müdür olarak atanmış.

            Böylece, Kesimoğlu’nun Mustafakemalpaşa’ya gelmesine gerek kalmadan, anasının ak sütü gibi helalinden kazandığı “Müdürlük sıfatı” ile önü açılıvermiş.

            Bunları duyan gazeteci arkadaşlarımız soluğu, Mustafakemalpaşa Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Bay’ın odasında almış.

            Bülent Bay’ın bilgi almak için koşturan gazetecileri konuşturmadan “Sizi dışarı alayım” demesine ne denir?

            Tek kelimeyle ukalalık!

            Bu durumlarda kraldan çok kralcılık yapanların sayısı fazla olur. İyi bilinmelidir ki, “Kovulmak” gazetecilerin günde en az üç beş kez karşılaştığı sıradan gelişmelerdir. Gelişmemiş toplumların acı gerçekleridir.

            Bülent Bay’ın yaptığı çirkinliktir. Bilgi edinme yasasını çiğnemektir. Gazetecilerin görevini engellemektir. Hoşgörüsüzlüktür ve bir şeyleri gizlemeye çalışmaktır. Hiç de etik değildir.

            Ne güzel senaryo değil mi?

            Zabıta Müdürlüğü’ne atama yapılıyor, ancak ne gelen var ne giden.

            Kadem Kesimoğlu raporlu mudur, izinli midir ki, henüz kendisini gören yok. Birkaç gün sonra Büyükşehir’deki büyük koltuğa atlamak için enerji depoluyor herhalde.

            Peki, Mustafa Öztürk ne yapıyor? Kısa sürede saygınlık kazandırdığı Zabıta Müdürlüğü Odası’ndaki eski görevine başarıyla devam ediyor.

            Burada Öztürk’ü eleştirmiyoruz. Burada, ödeneği bulunmayan kâğıt üzerinde “Hülle” yapılabilmesi için oluşturulan “İşletme ve İştiraklar Müdürlüğü”nün nasıl kullanıldığını sorguluyoruz.

            Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın kirliliğe neden ortam hazırladığını öğrenmek istiyor ve elbette ki açıklama bekliyoruz!

            Halkın haber alma hakkını kullandırmak istemiş olmamız doğal değil mi?

            Ne dersiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.