Hububat hasadı uyarısı

Karacabey'de 2013 yılında 198 bin dekar alanda yapılan hububat tarımında önümüzdeki günlerde başlayacak hasat için Bursa Valiliğinin yayınladığı “16218 sayı 20.05.2013 tarihli  Biçerdöverle Hasatta Dane Kayıplarının Önlenmesi ve Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Tebliği” ile “16219 sayı ve 20.05.2013 tarihli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü” bir bildiri yayınladı.

Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bildiriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Hasattaki dane kayıplarını yüzde 1,5'a indirmeyi, belgeli operatörler ile ayarları iyi yapılmış uygun yükseklikte biçimi, hedeflemektedir. İlçe  Müdürlüğümüzde 3 teknik eleman ile kurulan ekip hasat süresi boyunca kontroller yaparak ve çiftçilerimizden gelen ihbarları değerlendirerek istenilen şartları yerine getirmeyen biçerdöver sahipleri ve operatörlerine Kabahatler Kanununun 32. maddesine göre eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetlerinin önüne geçilerek uymayanlara idari yaptırım uygulanacaktır.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ilgili konuyu mahalle ve köy muhtarlıklarına gönderdiği yazı ile ilan etmiştir. 2013 yılı Hububat hasadının bereketli olması dileğiyle çiftçilerimize kolaylıklar dileriz” şeklinde üreticileri uyardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.