Hollanda Habitat Başkanı GÜMÇED’e üye oldu

Hollanda Habitat Başkanı GÜMÇED’e üye oldu
Hollanda kraliyet ailesi baş danışmanı ve aynı zamanda Hollanda Habitat Başkanı Seçil Arda, GÜMÇED’i ziyaret etti.
Bursa doğumlu Seçil Arda, GÜMÇED’in Hollanda fahri elçisi oldu.
Avrupa’daki ilk Türk milletvekilimiz Seçil Arda, Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği’ni (GÜMÇED) ziyaret etti. Bursa doğumlu Arda, GÜMÇED’in çalışmalarını yakından takip ettiğini ve gurur duyduğunu belirtti.
Arda, “Yeşil Bursa kimliğinin gün geçtikçe kaybolduğu bir dönemde GÜMÇED ve Adnan Önürmen gibi çevre dostları olduğu sürece fazla kaygılanmamıza gerek yoktur” dedi.
Bursa sokaklarının gereksiz şekilde ıslatılmasının anlamsız olduğunu dile getiren Arda, küresel ısınma ile mücadele yapılırken daha bilinçli olunmasını istedi. Arda, “Bursa’nın en büyük meselelerinden birisi çevre, hava ve trafik kirliliğidir. Ancak bunların bakanlık, belediye, sivil toplum örgütleri ve medya aracılığıyla aşılabilir” dedi.
GÜMÇED’in çalışmalarını Hollanda’da yakından takip ettiğini dile getiren Seçil Arda, “Bursalı birisi olarak GÜMÇED’in çalışmalarıyla gurur duyduğumu ifade etmek isterim. GÜMÇED’in çalışmalarında çok farklı ve etkili bir yol izlemesi gerçekten ilgimi çekti. Bu konuda Avrupa’daki diğer sivil toplum örgütlerine de GÜMÇED’in çalışmalarım yakından takip etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunacağım. 1990 yıllarında ülkemizde çevre bakanlığı yok iken GÜMÇED gibi sivil toplum örgütlerinin doğayı ve kültürel zenginliklerimizi gözü gibi koruması takdirle karşılanıyor. GÜMÇED’in Avrupa temsilcisi olarak fahri elçilik görevini üstlendim. Hedefim bundan sonraki aşamalarda Bursa’ya daha fazla zaman ayırıp derneğin çalışmalarına Avrupa’dan destek vermektir” dedi.
GÜMÇED Başkan Adnan Önürmen ise “Bizleri sevindiren en önemli şey çalışmalarımızın yurt dışında da fark edilmesidir. Seçil hanım gibi gerçek bir Bursalı ve doğa dostu birisinin bizlere el uzatması sevindiricidir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.