Hizmet isteniyorsa, güçlü örgütlenme şart!

Bursa Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilatı'nın önceki akşam düzenlediği, “Tanış Gecesi”nin konuğu olan Kaymakam Ahmet Yurtseven, güçlü bir dernekçiliğin her alanda büyük yararlar getireceğini söyledi.

Dernek Lokali'ndeki Tanış Gecesine; Kaymakam Ahmet Yurtseven'in yanı sıra, Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile il ve ilçe dernek yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, tek düşüncelerinin ilçeye yararlı çalışmalar yapmak olduğunu dile getirdi.

Karacabeylilik kavramına dikkat çeken Mutiş, birlik, beraberlik ve dayanışmaya önem verdiklerini ve tüm ilçe halkını dernek çatısı altında görmek istediklerini vurguladı.

Sivil toplum örgütlerinin siyaseti yönlendirmede artık çok önemli olduğuna dikkat çeken Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “Güçlü bir dernek, güçlü yarınlar demektir” mesajı verdi.

Karacabey'in dedikodu kültüründen bir an önce vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Ceylan, “İlçenin kalkınması, ilerlemesi ve geleceğimizin güçlü temeller üzerinde kurulması isteniyorsa, dedikoduyu artık bırakmalıyız. Maalesef ki, ilçemizin en kötü özelliklerinden biri de bu dedikodu illeti. Herkes, herkesin ne yaptığına, ne yapmadığına, ne olduğuna ya da ne olmadığına bakıp, duruyor. Bırakalım Ahmet'in, Mehmet'in kızı ya da oğlunun ne yaptığına. Herkes kendinden sorumludur. Bazı gerçekleri ya görmüyoruz, ya da farkında değiliz. Soğanıyla anılan Karacabey, bu unvanını kaybetti. Böyle giderse domates de bitecek. Orman İşletme, Telekom ve UEDAŞ gibi yerlerin merkezlerini Mustafakemalpaşa kaptı. Daha bunun gibi bir sürü örnek verebiliriz. İşte bizim konuşmamız gerekenler bunlar olmalı.

Bugün Karacabeyli bir milletvekilimiz var. TÜSİAD'ın başkanı Karacabeyli. Bursa Ticaret Borsası Başkanı Karacabeyli. Aynı şekilde Bursa Ticaret Odası Başkan Vekili Karacabeyli. Yine derneğimiz yönetiminden Sayın Naci Güncü, KTSO Başkanı oldu. Bizlerin bu değerlerin farkında olması gerekir. İnsanlar tek başlarına bazı şeyleri çözemeyebilirler. Eğer Karacabeyliler olarak güçlenirsek, Bursa ve Türkiye'nin her yerinde insanlarımız olur. Bu şekilde hem ilçemiz, hem de halkımız yarar görür.

Karacabey'de doğmak da, Karacabey'de doymak da aynı şeydir. Önemli olan Karacabey'i sevmektir ve ilçe adına bir şeyler yapmak istemektir.

Şu ana kadar yaklaşık bin 500 kişiye iş bulduk. İş arayan kadar, işçi arayanlar da çok. Bu noktada sivil toplum örgütleri etkili oluyor. Örneğin, bir dernek ne kadar güçlü ise, o kadar ciddiye alınıyor. İşte bu yüzden halkımızın bizleri desteklemesini istiyoruz” diye konuştu.

Karacabeyliler Derneği'nin çalışmalarını takdirle karşıladığını dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven ise, bu şekilde devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Dernekçiliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Yurtseven, “Karacabey'de çoğu dernek amacı dışında faaliyet gösteriyor. Açıkçası derneklerin meyhanelerden farkı yok. Başka amaçlar uğruna dernekleşmek, boşa kürek çekmektir. 

Artık devir, örgütlenme devridir. Birlik ve beraberliğinizi bozmazsanız, çok daha başarılı işlere imza atacağınıza inanıyorum.

Örneğin; önümüzde yerel seçimler var. Yeni Büyükşehir yasası kapsamında, Karacabey de Bursa'ya bağlanacak. Eğer Karacabey'in hizmetlerden çokça yararlanması isteniyorsa, örgütlenmeye destek verilmesi gerekir. Bugün, 10 bin üyesi olan dernekle, 100 bin üyesi olan derneğe aynı gözle bakmıyorlar. Güç nerede ise, hizmetler de orada olacak. Karacabeylilerin bunu çok iyi algılaması gerekir. Aksi halde, daha birçok hizmet, başka yerlere gider” şeklinde sözlerini noktaladı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.