Hikmet Şahin’e İl Seçim Kurulu Şok’u

Hikmet Şahin’e İl Seçim Kurulu Şok’u
Bursa İl Seçim Kurulu, AK Parti’den Demokrat Parti’ye transfer olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in seçime katılmamasına karar verdi.
Anavatan Partisi Bursa İl Başkanı Ahmet Kömbe, AK Parti’deki merkez yoklamasına katılmalarına rağmen istifalarını geç verdiklerini iddia ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Emek Belde Belediye Başkanı Yakup Aktaş’ın, seçime girmemesi gerektiğini belirterek, İl Seçim Kurulu’na itiraz etti.
İl Seçim Kurulu, Kömbe’nin Hikmet Şahin’e yönelik yaptığı itirazı yerinde bulurken Aktaş’ın ise seçime katılmasında bir sakınca görmedi. Demokrat Parti’nin Şahin için Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmesi bekleniyor.
Anavatan Partisi Bursa İl Başkanı Ahmet Kömbe’nin durup dururken neden böyle bir itiraza giriştiği sorusu gizemini korurken, halkın sempatisini ve teveccühünü kazanmış Hikmet Şahin’in seçime girememesi halinde Turgut Özal ile Türkiye’nin vizyon partisi olarak öne çıkan ANAP’ın seçmen üzerindeki olumlu imajını, demokrasi anlayışını, partiye olan güveni ve inancını tamamen ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.