Heron düştü diye polisi alarma geçirdi

Karacabey'de avlanmak için gittiği arazide bulduğu parçayı İnsansız Hava Aracı'na (İHA) ait zanneden kişi, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Üzerinde "Hero3" yazan parçanın, "Heron" olarak isimlendirilen İHA'ya ait olduğunu düşünen Barış Denizeri, Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Alarma geçen güvenlik güçlerinin yaptığı araştırma sonucu parçanın, "giyilebilir kamera" olarak bilinen cihaza ait olduğu belirlendi.

Parçanın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği proje yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen bir grup üniversite öğrencisinin havalandırdığı balona benzer araca monte edildiği, uzaktan kumandanın menzilinden çıkınca da Karacabey'de düştüğü tespit edildi.

Polis, Denizeri'nin ifadesine başvurarak parçayı muhafazaya aldı.

Denizeri, parçayı bulunca içinde bir sim kart gördüğünü ve bunu çıkarıp cep telefonuna taktığını söyledi. Bir süre sonra telefonunun çaldığını, açtığında ise Diyarbakır'dan bir yetkili olduğunu söyleyen kişinin, "Bu parça bize ait. İçindekileri kurcalama" dediğini öne sürdü.

Mustafakemalpaşa'da oto döşeme işiyle uğraşan Barış Denizeri, Karacabey'e avlanmak için geldiğini, daha sonra bulduğu parçayı polise götürdüğünü sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.