Herkes kendi işini yapsın!

Ziraat Odası’ndan Otoyol açıklaması yapan Belediye Başkanına tepki
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca, Belediye Başkanı Ergün Koç’un kendi işini bırakıp çiftçilerin temsilcisi olan bir kurumun yöneticilerini aşağıladığını ve hakarete varan açıklamaları nedeniyle özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Karahasanoğlu ve Karaca, Koç’un yerel bir gazetede “Gereksiz telaşa kapılmayın” başlığı altında verdiği talihsiz demecine vurgu yaparak, sapla samanın karıştırıldığına dikkat çekti.
Koç’un, otoyol konusundaki açıklamalarını “düşüncesizce verilen beyanatlar” şeklinde değerlendiren Ziraat Odası yöneticileri, herkesin kendi işini yapmasının daha doğru olacağını ileri sürdü.
Ziraat Odası Bakanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca’nın imzası ile yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:
“Son günlerde güzergah değişikliği ile gündeme oturan OTOYOL projesinin ilçemize ne getirip ne götüreceğinin araştırmasını yapmak için ZİRAAT ODA’mızın bünyesinde bir komisyon kurarak çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Komisyonumuzu oluşturan arkadaşlar güzergah üzerinde fiilen tarımla uğraşan ve çoluk çocuğunun rızkını temin eden kişilerdir.
Ayrıca komisyonumuz BURSA AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ’nin oluşturduğu otoyol platformuna da katılarak teknik bilgiler almaktadır.
            Belediye Başkan’ımız Sn. ERGÜN KOÇ bu konuda bize yardımcı olması gerekirken, her zaman olduğu gibi aşağılayıcı, hakaretamiz ve talihsiz ifadelerle suçlama yapıp, telaşa gerek olmadığını söylemektedir.
            Biz telaşa kapılmıyoruz Sn. BAŞKAN, KARACABEY tarımından sorumlu bir kurul olarak görevimizi yapıyor ve endişelerimizi belirtiyoruz.
            Bizleri hiç bir şey bilmeden sadece kahve köşelerindeki dedikodulardan esinlenerek, beyanda bulunmakla suçlayan Sn. BAŞKAN bulunduğu makama o kahve köşelerindeki insanların oylarıyla geldiğini ne çabuk unutuyor…
            Bizim için ön planda olan o kahve köşelerinde oturan, tarlalarında çalışan insanlardır.
            Demokrasi ile yönetilen ülkelerde o insanlara HALK denir. Tüm seçilmiş kurumlar HALK’ın refahı, mutluluğu ve sağlık içerisinde geçireceği bir ömür için uğraş verir.
            Bizi her şeye “İSTEMEZÜK” diye tanımlayan Sayın BAŞKAN, Otoyol A.Ş.’nin bilgilendirme toplantısını terk etmeyip, görüşlerimizi dinleseydi, eminiz ki söylediklerinden muhakkak utanırdı.
            1. BOĞAZİÇİ köprüsüne karşı çıkanlar arasında bizleri de göstermesi büyük bir densizliktir. Kendisi o dönemlerde devletin maaşlı bir memuru iken, bizler fahri olarak parti teşkilatlarında sözünü 1. BOĞAZİÇİ köprüsünün yapılması için uğraş veriyorduk.
            KARACABEY gibi çok önemli bir TARIM merkezi ile ilgili Belediye Başkan’ının sorumluluğunu bilmemesi, İlçesinden geçecek olan Uluslararası dev bir proje hakkında halkını bilgilendirmemesi ve bu konuda kişi ve kurumlara sataşma yapması affedilir gibi değildir.
            İlçemiz, 10 yıl sonra güzelim tarım alanlarını ve su kaynaklarını meydana gelen sanayileşme ile kaybederse, ÇORLU, ÇERKEZKÖY, DİLOVASI gibi sağlığını kaybeden ve kanserle mücadele eden insanların yaşadığı bir belde haline gelirse işte o zaman tarih en çok sorumluluk taşıyan Belediye Başkan’ımız Sn. ERGÜN KOÇ’u affetmeyecektir.
            Ziraat Odalarının asli görevi tarımı, tarımla uğraşan insanları ve su kaynaklarını korumaktır. Bu görevimizi yapmaktan hiçbir güç bizi geri döndüremez. Önce KARACABEY halkını objektif olarak bilgilendireceğiz. Daha sonra halkımızın ve çiftçilerimizin görüşleri doğrultusunda duruşumuzu tespit edeceğiz.
            En doğrusunu halk ve beldede yaşayanlar bilir. Sn. Belediye Başkan’ımıza tavsiyemiz, insanları aşağılayıp hakaret edeceğine, önce onları otoyol güzergâhı hakkında bilgilendirsin, sonra da onu seçip o makama oturtan insanların görüşleri doğrultusunda hareket etsin.             İlçemiz ve bazı köylerimizin girişlerine ÇİFTÇİSİZ ÜLKE OLMAZ ibareli panolar koyan bir belediye başkanından tarım alanlarımıza ve su kaynaklarımıza sahip çıkmasını beklemenin en tabii hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalar yaparsa bizlerde kendisine saygı gösterip, çalışmalarında yardımcı oluruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.