Her zaman sizlerleyiz

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi, dün kutlanan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nde Meltem'i ziyaret etti.
    İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ile yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarette AK Partilileri, Meltem Gazetesi Sahibi İbrahim Bursalı konuk etti.
Tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlayan Başkan Çelik, “Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir şekilde ortaya koymada basının, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli payı vardır” dedi.
Toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında gazetecilerin büyük etkisi olduğunu vurgulayan Çelik, “Fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve en özveri isteyen mesleklerinden birisidir.
Çok zor koşullarda mesleklerini yapan, halkın gözü, kulağı ve dili olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir.
Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur.
Gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynarlar. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olurlar. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Bu sorumluluklarla birlikte gazetecilerin düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri özgür bir ortam ve belli başlı yasal hakların sağlanması amacıyla 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile belli ölçülerde gazetecilere bu imkânlar sağlanmaya çalışılmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Karacabey'de faaliyet gösteren yerel gazete, dergi, radyo, televizyonlarımızın ve ulusal ajans temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek yaşamlarında başarılarının devamını dileriz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.