Her yerden tatlı almayın!

Her yerden tatlı almayın!
Karacabey Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Recep Candan, Ramazan ayında tatlı satın alırken dikkat edilmesini istedi.
Ramazan ayında tatlı satışlarının artması üzerine, seyyar satıcılarında arttığına dikkat çeken Candan, “Bunlar bir binanın bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkanda kayıtsız üretim yapıp milleti zehirliyor. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak akıl işi değil. Kaliteli cevizin kilosu 15-16 YTL. Ancak seyyar satıcıların ucuza sattığı tatlıların içindeki ceviz çıkıntıdır. Fıstık ise boyalıdır” dedi.
Vatandaşın ilk olarak tatlı alırken üretim izni olup olmadığına bakmasını isteyen Candan, sağlıksız ortamlarda üretilen tatlılar ambalajsız satılıyor. Arabaların bagajında bile tatlı satıldığını gözlemliyoruz. Hastalıkların başlıca sebebi böylesine sağlıksız ürünlerin tüketilmesidir” şeklinde konuştu.
Sağlıklı tatlı üretimi için önce elemanların kişisel bakımına dikkat etmesini vurgulayan Candan, “Tatlıyı yapacak ustaya ne kadar kaliteli malzeme verirsen o kadar kaliteli ürün ortaya çıkar. Üretim yapılan yerin hijyenik olması gerekir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.