Her köyde bir bayram var

Karacabey'de yaklaşık 8 yıl önce Canbaz Köyü'nde başlayan, “Her Köyde Bayram Var” projesi birinci döngüsünü tamamladı. Geçen yıl yedincisi Hayırlar Köyü'nde yapılan örnek proje ile bu yıl ikinci kez Canbaz Köyü'ne giden Seyran İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, cıvıl cıvıl ve eğlenceli bir şenlik gerçekleştirdi.
Servis araçları ile köye giden öğrenci ve öğretmenler tören yapılacak alana geçip tören ve şenlik için tertip aldı. Program bayraklarla süslenmiş köy meydanında yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın ve köy muhtarlarının yanı sıra pek çok misafir de programı izlemek için hazır bulundu.
Programda konuşan Okul Müdürü Şaban Vural, amaçlarının her köye bando, müzik, çocuk seslerini taşımak, tören için okula gelemeyen velilere, dedelere ve ninelere çocuklarının etkinliklerini izletmek olduğunu dile getirdi. Vural, “Projemizin diğer köy ilköğretim okulları tarafından da uygulanmaya başlaması bizleri doğru işler yaptığımızın işareti olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Andımızın okunması ile başlayan etkinlik, müzikli gösteriler ile devam etti. Tüm sınıflar hazırladıkları müzikli gösterileri sundu ve arada şiirler okundu.
Saat 10.00'da başlayan etkinlik 12.00'de sona ererken, Canbaz Köyü Muhtarlığı tarafından hazırlanan ikram (Cantık-Ayran) ile tüm öğrencilere ve misafirlere dağıtıldı.
Projenin önümüzdeki yıl kaldığı yerden devam edeceği belirtilirken, şenliğin yeni köylerin de katılımı ile daha geniş bir eğitim bölgesinde yapılacağı vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.