Hep destek, tam destek

Ticaret Borsası’nın “Tarım Ürünleri Çarşısı Projesi” büyük ilgi gördü:
“Tarım Ürünleri Çarşısı Projesi”nin tanıtım ve görüş alışverişi turunun son bölümünde Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Karacabey Genç İşadamları Derneği’ne konuk olan Ticaret Borsası’na tam destek verildi.
Şubat ayında temeli atılması ve Eylül’de de tamamlanması planlanan çarşının yem, hububat ve gübre ticaretini tek çatı altında toplamasının isabetli bir proje olacağı vurgulandı.
Borsa Başkanı Murat Bertan, “Ben değil, biz varız” ilkesiyle herkesin görüşünü alarak projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydetti.
KTSO’dan maddi destek
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, proje hakkında detaylı bilgi aldığı Ticaret Borsası Başkanı Murat Bertan’a tam destek sözü verdi.
“Hizmet binamızın yapımında yaptığınız bağış kadar, biz de size destek vereceğiz” diyen Matlı, projenin kendi üyelerine de hizmet vereceğini anımsattı. Tarım ve hayvanlıkla tarımsal sanayinin bir bütün olduğuna işaret eden Matlı, “Kendi işimiz, kendi projemiz gibi sahip çıkacak ve desteğimizi esirgemeyeceğiz. Büyük ve mutluluk veren bu projeden Karacabey kazançlı çıkacak. Böyle bir projeden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Borsa Başkanı Murat Bertan ise, sahip çıkıldığında 50 yılı aşan bir ihtiyacın karşılanacağını, hububat sektöründe önemli bir pazarın oluşacağını vurguladı.
Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın örnek birlikteliğinin büyük sinerji yaratarak kendilerine güç kattığını dile getiren Bertan, yüzde 80 dolayında finansmanı hazır olarak, kendi öz kaynaklarıyla projeyi her yönleriyle kamuoyunun görüşlerine sunarak dört dörtlük bir eser kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
Örnek proje
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bertan, Meclis Başkanı Halit Elbir ve Genel Sekreter İbrahim Temel’den oluşan heyetin ikinci durağı Saadet Partisi (SP) oldu.
SP İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, projeyi Karacabey adına sevindirici bulduğunu vurgulayarak, herhangi bir kredi kullanımına gerek duyulmaksızın öz kaynaklarla çarşının inşa edilecek olmasını da ayrıca anlamlı bulduklarını ifade etti. Yıldız, bu projenin bölgede örnek olacağı ifadelerine yer verdi.
Borsa Başkanı Bertan, mısır üretiminin önemli merkezlerinden Karacabey ovasında önemli bir ihtiyacın karşılanacağını söyledi. Asli görevlerinin üreticinin gereksinimlerine yanıt vermek olduğunu belirten Bertan, 2 milyon TL’ye mal olacak projede üçü 400 metrekare, diğerleri ise 250 metrekare olmak üzere yükseklikleri 8 metre olan 16 deponun yer alacağını ve burada her türlü alt yapının da tesis edileceğini kaydetti.
Ardından Demokrat Parti (DP)’nin konuğu olan Borsa heyetini İlçe Başkanı M.Ali Köfteci karşıladı. Projenin detaylarını dinleyen DP ilçe yöneticileri, çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak çarşıya tam destek sözü verdi.
Daha sonra Karacabey Genç İşadamları Derneği Başkanı Samet Karakaşlar’a da proje hakkında bilgi veren Borsa heyetini son durağı CHP oldu. CHP İlçe Başkanı Mümin Erselli ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette ‘Tarım Ürünleri Çarşısı’ enine boyuna masaya yatırıldı. CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, yakından inceleme olanağı buldukları projenin heyecan verici olduğunu ifade etti.
Ereselli, “Kimsenin hayır demeyeceği bir projeye her türlü desteğe hazırız” diyerek Borsa yöneticilerine teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.