HEM’in kursları belirlendi

HEM’in kursları belirlendi
Karacabey Halk Eğitim Merkezi 2007-2008 eğitim öğretim yılı için düşünülen kursları açıkladı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, Karacabey halkına en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ve çalışmaya edeceklerinin altını çizdi. Sosyal Kültürel Kurslar ve Mesleki Teknik Kurslar olmak üzere iki ana başlıkta toplanan kursların açılabilmesi için yeterli sayıda kursiyerin olması gerektiği belirtildi.
2006-2007 eğitim öğretim sezonunda HEM 51 branşta 143 kurs açtı. Geçen yıl 2830 kursiyer kayıt yaptırdı. HEM Müdürü İbrahim Çalı, bu sayının daha da artmasını beklediklerini söyledi. HEM ilk planlamaya göre 2007-2008 öğretim yılı için 100 kurs açmayı hedefliyor.
Çalı, 2007-2008 Eğitim Öğretim sezonu hazırlıkların tamamlandığını gelecek talebe göre kurs sayısının artabileceğini belirtti. Yeni eğitim öğretim sezonunda Halk Eğitim Merkezi’nin yeni dönem kursları da belirledi.
Halk Eğitim Merkezi’nde açılması planlanan kursların bazıları şunlar: Açık ilköğretim, açık lise, okuma yazma 1. ve 2. kademe, aerobik, ahşap rölyef, alternatif üretim, anne çocuk eğitimi, AÖF öğrencilerine destek kursu, arıcılık, atletizm, avcı eğitim kursu, baba destek eğitimi, bahçecilik, basit nakış iğneleri, annelere internet, bilgisayar işletmenliği, web tasarım, bilgisayar programcılığı, Bilgisayarlı muhasebe, budama, büro elemanı yetiştiriciliği, cns freze, cns torna tesviye, meyvecilik, DGS matematik, DGS Edebiyat-Türkçe, dikiş nakış kursları, engellilere yönelik el sanatları, enstrüman öğretimi (başlama, gitar, keman, mandolin, ney), futbol, genel muhasebe, güreş halıcılık, hayvancılık kursları, hazır giyim, el nakışları, hüsnü hat, ilaçlama teknikleri, izcilik, karate, kalorifer ateşçiliği, kooperatifçilik, kurban kesimi, makine nakışı, mantar yetiştiriciliği, OKS fen-matematik, resim, satranç, halk müziği, halk oyunları, voleybol ve yabancı dil kursları.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.