HEM’den tadına doyulmaz konser

Karacabey Halk Eğitimi Mer-kezi’nin Türk Sanat Müziği kursi-yerleri, Ticaret Borsası Gösteri ve Konferans Salonu’nda, birbirinden güzel eserleri seslen-direrek sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
2007 – 2008 yılı kurs programlarından olan ve haftalar süren kurs döneminden sonra Türk Sanat Müziği Kursu öğrencileri, Karacabey-lilere müzik ziyafeti sundu.
Ticaret Borsası’nda önceki akşam sanatseverlerle buluşan Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerleri’nin Türk Sanat Müziği Konseri’ni Karacabey Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun ve Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Kutsal Altıntaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.
Koro Şefi Mehmet Ertugal’ın Bursa’dan gelerek sanata gönül veren kursiyerleri çalıştırdığını vurgulayan HEM Müdürü İbrahim Çalı; “Bu gecede kursiyerlerimize seyirci olarak destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Taleplerine kapımız sonuna kadar açık. Ancak büyük adımlar, küçük atılımlarla başlar yarın bir gün bir yerde konser verileceği zaman koromuz ve sazendelerimiz hazır. Sahneye çıkma cesareti gösteren kursiyerlerimize ve salonu dolduran konuklarımıza canı gönülden teşekkür ederim” dedi.
Rast, nihavent, uşşak makamlarından ve anonim eserlerden oluşan toplam 24 şarkının seslendirildiği gecenin sunuculuğunu Hayati Yarar yaparken, korist ve sazendeleri de Şef Mehmet Ertugal yönetti.

Koroda; Ayşe Şentürk, Meliha Turan, Fatma Atçı, A. Gülsüm Katırcıoğlu, Cengiz Kaçmaz, Derya Öztürk, Erol Davulcu, Fatih Kurtbay, Halil Demircan, Hasan Sargın, İbrahim Yavuz, İzzet Ömür, Mehmet Tekirgöl, Meral Aydın, Merve Katırcıoğlu, Münir Masalcı, Önder Erdem, Rasim Güçer, Recep Masalcı, Sevim Gödek ve Şefaat Uzun yer aldı.
Korist sanatçılarına ise; Kanun’da Murat Süslerer, Keman’da Kadir Masalcı, Ud’ta Ömer Göktepeliler, Ney’de Salih Sert, Klarnet’te Erol Davulcu, ritim çalgıda Mehmet Tekirgöl ve Münir Masalcı eşlik etti.
Kursiyer Sazendeler de gecede sahne aldı. Keman’da, Selçuk Akbay, Leyla Tekcan, Mehmet Durmuş, Merve Katırcıoğlu ve Neyzenler Salih Sert, Hayati Yarar ile Fatih Yavuz mini konserleri ile büyük alkış aldı. Neyzen kursiyerlere Koro Şefi Mehmet Ertugal’da eşlik etti. Minik kemancılar, Ayşenur Tanrıkulu, Miraç Türken, İrem Erbil, Tuğşen Meşe ile Göçe Bozan verdikleri resitalle anne ve babalarının gurur kaynağı olurken en büyük alkışı topladılar. Geceye ıslık şovuyla renk katan İbrahim Yavuz’da büyük ilgi çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.