HEM’de kurs kayıtları devam ediyor

HEM’de kurs kayıtları devam ediyor
Karacabey Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, CNC Freze ve Torna Tezgahı kursunu bitiren kursiyerlere, Autocat ve Catgem kursları açarak mesleki eğitimlerini pekiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Çalı, Harmanlı Köyün’de meyvecilik ve Hara’da Arıcılık kurslarının devam ettiğini belirtti. Çalı, açtıklara kurslara vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını vurguladı.
Çalı önümüzdeki günlere Arıcılık, Meyvecilik ve Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlık kursları açacaklarını, ayrıca Halk Müziği Korosu kurs kayıtlarının da devam ettiğini söyledi. Köy ve kurumlardaki kurs çalışmalarının da sürdüğünü belirten Çalı, cezaevindeki tutuklulara da okuma yazma, vatandaşlık ve arıcılık kurslarının verildiğini kaydetti.
Çalı, mesleki eğitime yönelik kurs çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Çalı, “CNC Freze ve Torna Tezgahı kursunun birincisi tamamlandı. Gelecek talebe göre ikinci kursuda açmayı planlıyoruz. CNC kurslarına katılan kursiyerlere Autocat ve Catgem kursları vermeyi planlıyoruz” dedi.
Çalı, Açık İlköğretim Okulu kayıtlarının 1 Şubat 30 Haziran tarihleri arasında yapılacağını belirterek, ilkokul mezunları, ilköğretimini 6,7 ve 8’inci sınıfta yarım bırakanla ile ikinci kademe okuma yazma kurslarını bitirenlerin, Açık İlköğretim’e kayıt yaptırabileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.