HEM kursları aralıksız sürüyor

Karacabey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yaşamında hiç okula gitmeyenlere okuma-yazma kursu başlattı. HEM’in görevlendirdiği emekli öğretmen Ayhan Karaca tarafından verilen derslerde, yetişkin kursiyerlerin öğrenme hevesleri gözlerden kaçmadı.
            Saadet Mahallesi’ndeki HEM Kurs Merkezi Binası’nda, çeşitli nedenlerle hiç okula gidemeyen vatandaşlar, okuma-yazma öğrenmenin heyecanı yaşadı. Defter, kitap gibi tüm ihtiyaçlar HEM tarafından karşılandığını dilen getiren kursiyerler, kursun başlatılmasında emeği bulunan herkese teşekkür etti.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşların kursa katılması çağrısında bulundu. Çalı, “Şu an 26 kursiyerimiz kurstan faydalanıyor. Kendilerine, kalem, silgi, defter gibi ihtiyaçları verildi. Kurs sonunda başarılı olanlara ‘Okur-Yazarlık Belgesi’ verilecek. Daha ilerisine devam etmek isteyenlere de gerekli yardım yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Saadet ve Hamidiye Mahalleleri Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Üyesi Ahmet Kankulak, HEM’in başlattığı kurstan okuma-yazma bilmeyenlerin tespiti ve faydalanmalarını sağlamak için tüm desteği vereceklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.