Havran’ın koyunları Karacabey’den

Havran’ın koyunları Karacabey’den
Karacabey bölgesinin kıvırcık cins küçükbaş hayvanları, Havran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nce dar gelirli 31 aileye dağıtıldı.
Havran ‘da Düzenlenen törenle Hüseyin Beşeler köyünden 19, Taşarası köyünden 12 aileye olmak üzere toplam 31 aileye 465 koyun, ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere koyunların yanında birer de koç verildi. Koyunlar Havran Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Kuru’nun başkanlığında bir veteriner hekim, bir hayvan sağlık teknisyeni, bir muhtar ve bir çobandan oluşan seçim komisyonu tarafından, Balıkesir merkez köyleri başta olmak üzere Gönen, Manyas, Karacabey ve Bursa yöresi kıvırcık cinslerinden seçildi.
Havran Kaymakamı Fatih Genel, “Projenin toplam maliyeti 127 bin 440 YTL. Çiftçiler, kişi başına 4 bin 110 YTL’yi 15., 28. ve ve 40. aylarda olmak üzere üç taksitte ve faizsiz ödeyecek.” dedi.
Taşağrası, Karalar, Hüseyin Beşeler ve Çakırdere’nin ilçenin en geri kalmış köyleri olduğunu vurgulayan Kaymakam Genel, “Bademcilik, koyunculuk ve arıcılık gibi sosyal projelerle köylülerimizi destekliyoruz. Valimiz Sayın Selahattin Hatipoğlu’nun destekleriyle İl Özel İdare ve Köydes yatırımlarında da bu köylerimize öncelik veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.