Hastanede “Siyasetçi-Doktor” kavgası!

AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Komisyonu İlçe Başkan Yardımcısı Hayrettin Dinçer’in, hastalara bakmadığı gerekçesiyle nöbetçi doktor Dahiliye Uzmanı Mehmet Sakar’ı darp etmeye çalıştığı iddiaları bir anda büyük yankı yaptı.

            Dinçer’in olay sırasında 1.89 promil alkollü olduğu ve Uzman Doktor Sakar’a tehditler savurduğu belirtildi.

            Konuyla ilgili görüştüğümüz AKP İlçe Başkan Yardımcısı Hayrettin Dinçer ise, hakkındaki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Darp edilen benim!

Kendisinin darp edildiğini savunan Dinçer, o gece nöbetçi olan Uzman Doktor Mehmet Sakar’la Acil Servisi’nde bekleyen hastalara yardımcı olması için konuşmak istediğini kaydetti.

Dinçer, “Tek düşüncem Acil Servisi’ndeki yoğunluğun azalması ve hastaların fazla bekletilmemesiydi. Bu nedenle nöbetçi doktorla görüşmek istedim. Ancak kendisinden hiç beklemediğim tepkiler aldım.

Bu konuda hastane personeline Doktor Mehmet Sakar ile görüşmek istediğimi söyledim. Çok geç bir zaman sonra doktor geldi ve “Kim ulan beni çağıran?” dedi. Ardından, “Ben çağırdım” dedim. Bunun üzerine Sakar bana dönerek, “İlkokul mezunlarını siyasetçi yaparlarsa böyle olur” diyerek hakaret etti. Her şeye rağmen bu sözleri duymazdan geldim ve kendisine, “Acil Servisi’nde çok yoğunluk var. Gelin hastalara nezaketen de olsa bir bakın” dedim.

Ancak beni hiç dinlemeyen ve üstüne hakaret eden doktor, arkasını dönerek asansöre binmek istedi. Ben de ısrarla hastalara bakması için asansöre kadar peşinden gittim. Birden nasıl olduysa göğsüme tekme attı ve sırt üstü yere yığıldım. Yere düşünce de başım sert zemine vurdu. Doktor raporunda başımda yırtılmaların olduğu saptandı. Yere düşmeme rağmen doktor benimle hiç ilgilenmedi ve gitti.

Bu konuda asla siyasi kimliğimi kullanmadım. Şahitlerim var. Kendisinden şikayetçiyim” diye konuştu.

Zıt iddialar!

Dinçer’in olayla ilgili anlattıklarını yalanlayan bazı görgü tanıkları da zıt iddialarda bulundu. O gece hastaneye gelen Hayrettin Dinçer’in siyasi kimliğini kullanarak, Uzman Doktor Mehmet Sakar’ın üstüne yürüdüğünü ve darp etmeye çalıştığını belirten görgü tanıkları, “Hayrettin Dinçer, hastaneye geldiğinde alkollüydü. Doktor beye bağırıp çağırdı. Onunla uğraşmak istemeyen doktor bey, arkasını dönüp giderken darp edilmek istendi. Doktor Mehmet Sakar’a yumruk atmaya çalışan Dinçer, ıska geçince yere yığıldı. Daha sonra Doktor bey, “Hemen polis çağırın” dedi. Birden ayağa kalkan Dinçer de, “Ben polise kendim giderim” diyerek hastaneden uzaklaştı” şeklinde görüş bildirdi.

Soruşturma açıldı!

Olayın ardından iki tarafın da birbirlerinden şikayetçi olduğu ve Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma açıldığı öğrenildi.

Matlı: İncir çekirdeğini doldurmayacak bir olay!

Konuyla ilgili görüştüğümüz AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, İlçe Başkanı Mustafa Çelik’le birlikte dün Devlet Hastanesi’ne giderek Başhekim Yavuz Kaan Bütün ve Uzman Doktor Mehmet Sakar ile görüştüklerini söyledi.

            Olayın incir çekirdeğini doldurmadığını belirten Matlı, “Yanlış anlaşılmalar olmuş. Üslup hataları meydana gelmiş. Bu olay incir çekirdeğini dolduracak bir olay değil. Kurumun zarar görmemesi için çok fazla bu olayın üstünde durmamak gerekir. Konu tatlıya bağlandı. Asıl önemli olan hastane ve doktorlarımızın etkin hizmet verebilmelidir. Hastalarımızın hastaneye evine gider gibi gidebilmesidir” dedi. 

 

           

           

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.