Harmanlı’ya hizmet yağdı

Karacabey Harmanlı Köyü Muhtarlığı’nın, kendi olanaklarıyla 4 bin metrekare parke taşı döşemesi takdirle karşılandı.
            Muhtar Hüseyin Lafçı, köylülerin işbirliği ile Harmanlı’yı güzelleştirmeye devam ettiklerini duyurdu. Bu güne kadar devletten parke taşı almadıklarını belirten Muhtar Lafçı, Harmanlı’ya devletten 3 bin metrekarelik taş verileceğinin sözünü aldıklarını kaydetti.
            Harmanlı’nın daha fazla parke taşı hak ettiğini dile getiren Lafçı, “Köyümüzün yerleşim alanı 50 bin metrekaredir. Hükümetimizden hiç olmazsa bunun onda birini bekliyorduk. Çünkü Harmanlı daha fazlasını hak ediyor. Bizler ekonomiye, hayvancılık, tarım ve sanayi üretiminde büyük katkılar sağlıyoruz” dedi.
            Harmanlı Köyü’nün unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Mesut Dönmez, Rıdvan Pehlivan, Zafer Ar ve Cemil Sınmaz isimli köylüler de, devletten de destek beklediklerini dile getirdi.
Çok çalışıyoruz!
Göreve geldiği günden bu yana Harmanlı’ya hizmet yağdıran Muhtar Hüseyin Lafçı, köye yapılanları şöyle anlattı; “Tüzel kişiliğe ait arazilerin 86 dönümüne bin 270 metre yeraltı borusu döşendi. Tarla başına kadar su getirildi ve elektrik çekildi. 280 dönüm araziyi verimi arttırsın diye elektrikli sulamaya geçirdik. Bunun için boruları İl Özel İdare’den aldık. Elektrik çekimini ise köyümüz olanaklarıyla gerçekleştirdik.
Karacabey-Harmanlı Köyü arasındaki 2 kilometrelik yola, 277 kamyonla 5 bin ton stabilize bypass malzemesi çekildi. Malzeme alımını köyümüz olanaklarıyla sağladık. Kamyonlar ise Özel İdare, DSİ ve Belediye desteğiyle geldi. Harmanlı Köyü olarak, Karacabey’e giden tali yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Çünkü bu yoldan yalnızca Harmanlı değil, 17 köy yararlanıyor.
Yine köyümüz olanaklarıyla 10 dönüm yeni Kabristan yeri aldık. Etrafını kafes telle çevirdik ve ağaçlandırdık. Çocuk parkına Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteği ile 200 adet fıstık çamı diktik.
Harmanlı Köyü Muhtarlığı’nın 1989 yılından beri sigortalı çalışanların primleri ödenmediği için 180 bin lira borcu vardı. Yapılandırmaya giderek bu borcu 27 bin liraya indirdik ve taksitlendirdik. Şu an için köy araçları ve taşınmazları bağlı durumda. Ancak 2012 yılının Nisan ayında araç ve taşınmazlarımıza kavuşacağız.
Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden aldığımız 5 bin lira dışında hiçbir yerden yardım almadık. Köyümüzdeki sıkıntıları halkımızla işbirliği içinde çözmeye çalışıyoruz. Bu şekilde köylümüz bahçelerini geri çekerek büyük bir özveride bulunuyor ve köy içindeki yolları genişletiyoruz. Harmanlı Köyü’nde 3 yıldır su kesintisi yaşanmıyor. Sular Karacabey’de kesilir, biz de kesilmez.
Görev sonuna kadar Harmanlı Köyü’nü yaşanılabilir hale getireceğiz. Bunun için var gücümüzle çalıştığımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.