Harmanlı yeşilleniyor!

 

“Hedef Daha Yeşil Bursa” sloganıyla yola çıkan Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi, Bursa’ya yeni akciğer kazandırmayı hedefleyen projelerinden birini Harmanlı Köyü’nde gerçekleştiriyor.

Harmanlı Köy tüzel kişiliğine bağlı ağaçlandırma sahasında bugün saat 11.30’da gerçekleştirilecek olan organizasyonda fıstık çamı türünde fidanlar dikilecek.

Karacabey protokolünün de davetli olduğu kampanyada Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi İmtiyaz Sahibi Kenan Öksüzoğlu ve dergi personellerinin yanı sıra, ilçede bulunan okulların öğretmen ve öğrencileri katılım sağlarken, kampanyaya sponsorluk yapan firmaların yetkilileri de plaketle onurlandırılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi İmtiyaz Sahibi Kenan Öksüzoğlu şunları söyledi; “Geleneksel hale getirdiğimiz “Fidan Dikim’’ kampanyaları ile her yıl duyarsızlık ve ihmal sonucu yanan orman alanlarının yerine yeni yeşil alanlar oluşturuyoruz. Halkın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kampanyalarımızda katılımcılara doğa sevgisini aşılamayı hedefliyoruz.

Hızla kirletilen ve tahrip edilen dünyamızın sesi olmayı hedefleyerek kurduğumuz dergimiz aracılığı ile çevre kirliliğine karşı halk kitlelerinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz.

Ülkemizde geçmişi çok kısa olan çevre koruma bilincini Avrupa düzeyine çıkartmak amacıyla halkın özellikle genç insanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ağaç dikme, çöp toplama kampanyaları ve çevre panelleri ile çevre korumanın önemi ve gerekliliğini insanlarımızla paylaşıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.