Hara’ya Bölge Hastanesi kurulsun!

Bursa Karacabeyliler Derneği’nden dikkat çekici öneri:

İki kardeş ilçenin sağlık sorunlarına yanıt veren bir bölge hastanesi önerisinde bulunan Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, bu yer için Tigem arazilerinin uygun olacağını söyledi.

Hastane hakkında görüşlerini dile getiren Yüksel Ceylan, şunları söyledi; “Geçtiğimiz günlerde Muharrem ayı nedeniyle derneğimiz tarafından organize edilen Aşure etkinliğine katılarak bizlerin her zaman yanında olduğunu bir kez daha gösteren Karacabey’imizin gururu Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı, bir açıklama yaptı.

Vekilimize teşekkür ediyoruz

Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya yapılacak hastaneler hakkında bilgi veren Matlı, Mustafakemalpaşa’ya 200 yataklı hastane yapılacağını ve ihale sürecinin başladığını bildirdi. Ardından Karacabey’e yapılacak hastanenin ise ilk önce 100 yataklı olarak açıklandığını belirten Sayın Matlı, kendisinin girişimleri sonucu kapasiteyi 150 yatağa çıkarttıklarını kaydetti.

Bursa Milletvekilimiz Önder Matlı’nın bölgesi için gece gündüz koşturduğunu biliyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizim için toplumuna sahip çıkan ve yaşadığı yöreye olanaklar dahilinde bir çivi çakan her zaman değerlidir. Hastane konusunda da bölgesi için koşturan Sayın vekilimizin her zaman yanındayız.

Hastane projesi büyütülsün

Karacabeyliler Derneği olarak hastane projesinin büyütülerek Karacabey Harası’nın olduğu yere hem Mustafakemalpaşa, hem de Karacabey’in kullanacağı 500 yatak kapasiteli bir Bölge Hastanesi önerisinde bulunuyoruz.

Büyümede engellenemez iki ilçeyi birbirine bağlayarak Türkiye’de hızla artan İl sayılarına Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da eklenebilir. 500 yataklı hastaneye gelecek olan doktor ve cihazlar, 200 yataklı hastaneden daha yararlı olacaktır.

Eğer Hara’ya bölge hastanesi kurulursa, bu şekilde Eğitim Vadisi’nin de önü açılmış olur. Bir taşla iki kuş vurulmuş olur.

Yapılacak olan Bölge Hastanesi, hem Karacabey’e hem de Mustafakemalpaşa’ya birçok hizmetin ve başarının gelmesi demektir. Karacabeyliler Derneği olarak bu konunun üzerine gidilmesini istiyoruz. Gerek Karacabeyliler, gerekse de Mustafakemalpaşalılar Derneği ile birlikte bir kamuoyu oluşturmaya çalışacağız. İki ilçeye kurulacak iki hastane yerine daha büyük ve etkin hizmet verecek bir hastane kurulması yararlı olacaktır.

Uzun vadeli düşünülmeli

Hara’ya tek hastane kurulması için gerekirse Ankara’ya gideceğiz. Konuyu Sağlık Bakanımızla paylaşmak istiyoruz. İnanın iki ayrı ilçeye, iki hastane kurulması çok büyük bir olay olarak karşılanacak. Ancak zamanla görülecek ki, her şey yetersizleşecek. Yoğun Bakım Ünitesi yetmeyecek hasta Bursa’ya sevk edilecek. Acil yetersiz olacak hasta Bursa’ya sevk edilecek. Uzman doktor yetersizliği nedeniyle hasta yine Bursa’ya sevk edilecek. Laboratuar’dan Diyaliz Ünitesine, zamanla ihtiyaçlar artacak ve sıkıntılar yine büyüyecek.

İşte o zaman iki ayrı hastane yapmanın yetersizliği daha iyi anlaşılacak. İş işten geçmemesi için bir şeyler yapmalıyız. Durumu Sayın Milletvekilimiz Önder Matlı’ya aktardım. Ancak şu an için olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadım. Sayın Vekilimizin, Karacabey ve Mustafakemalpaşa için en iyisini, en doğrusunu yapacağından hiç kuşkumuz yok. Bölgesine bir şeyler kazandırabilmek için gece gündüz koşturduğunu en iyi bilenlerdenim. Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya bölge hastanesi yapılması için girişimlerimize devam edeceğiz. Bu konuda tek sorun ihale sürecinin başlamış olmasıdır. Tarihi belli olan bir ihale nasıl iptal edilecek bilemiyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.