Haluk Koç, genel başkan gibi

*CHP Genel Başkan adayı Samsun Milletvekili Doç. Dr. Haluk Koç, Bursa Eski Milletvekillerinden Mehmet Küçükaşık, Yahya Şimşek, Mustafa Özyurt, Kocaeli Eski Milletvekili İzzet Çetin ve Ali Kemal Deveciler’le birlikte Karacabey’de gövde gösterisi yaparken partililerden büyük ilgi gördü.
Karacabey’de büyük ilgi gören Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Samsun Milletvekili Doç. Dr. Haluk Koç, ”CHP’deki değişim talebi, bir kişi değişikliği talebi değildir. Yeni bir yönetim anlayışı talebidir. Bunu Anadolu’da anlatmaya çalışıyoruz. Düşünülenden daha fazla ilgi görüyoruz. Çıkabilecek sonuçlar, An-kara’daki genel merkez binası içinde sıkışan, siyaset yapma alışkanlığını sürdürenlere sürpriz olabilir” dedi.
Dün Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Koç, “ 5.5 aydır, ‘yerinde siyaset’ yöntemini uygulayarak Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Partide değişim şart. Önce parti içi demokrasi, sonra Türkiye’de demokrasi. Önce kendi evimizi, sonra sokağı düzenlemeliyiz. Bugün geldiğimiz noktada parti yönetiminde bulunan arkadaşlarımızın çoğu mahkeme kapılarında. Bu nasıl demokrasi? Dışlanmış, partiye küsmüş, çeşitli nedenlerden dolayı ihraç edilmiş. Bu arkadaşlarımızı yeniden toplamak ve partimize kazandırmak için yola çıktık” diye konuştu.
Türkiye’nin sıkışmış durumda olduğunu ifade eden Koç, ”Anadolu, çözüm arıyor. CHP’liler bir değişim istiyor. Sadece CHP’liler değil, demokrasiye inanan herkes AKP karşısında güçlü, seçenek olabilecek bir CHP’yi görmek istiyor. CHP güçlenirse demokrasi kazanır. CHP bu değişimi mutlaka sağlamak zorundadır” diye konuştu.
Koç, bu taleplerini Türkiye’yi karış karış dolaşarak kurultay delegelerine, parti üyelerine ve vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
CHP’lilerin baskı altında tutularak, sindirilerek, korkutularak siyaset anlayışı geliştiren insanlar olmadıklarını dile getiren Koç, ”CHP Türkiye’nin ilk ve en köklü partisidir. Partimizde parti içi demokrasinin yaşanmadığı aşikardır. Bu değişmeli. Bu böyle gitmez. Görünen tablo ortada. Türkiye’de maalesef siyaset liderler oligarşisi içinde yapılıyor. Korku üzerine siyaset olmaz. Yakın siyasi tarihimizde örnekleri vardır. CHP’liler, Partilerinin zora düştüğü dönemlerde önünü açacak kararlara destek vermiş, imza atmış, onay vermiş kimselerdir. Bu kurultay sadece CHP’lileri ilgilendirmiyor, bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor. Ben bu yarışa başlarken, siyasi meşru zeminlerde CHP’lilerin geleneklerine bağlı kalarak bu yarışı sürdüreceğimi söylemiştim. Aynı çizgimi sürdürüyorum. Kurallar içerisinde bu mücadeleyi yürütüyorum. Bugün CHP’nin mutlaka demokrat, özgürlükçü, baskılardan uzak, halkçı, devrimci ve sol çözüm önerilerini, bu kurultayda mutlaka dile getireceğimi ifade ediyorum ve bunların karşılık bulacağına inanıyorum” dedi.
Türkiye’nin sağ partiler nedeniyle her geçen gün karanlığa itildiğini iddia eden Haluk Koç, ” Tarım politikası ortada. Ürünlerimiz dünyanın en pahalı ürünü. Çiftçimiz kazanmıyor, işçimiz, emeklimiz kan ağılıyor, esnafımız yanıyor. ‘Türkiye’nin milli geliri 5 bin dolar’ diye çıkıp bağıranlara sesleniyorum, Karacabey’de vatandaşlar bu 5 bin doları niye hissetmiyorlar? Çiftçimiz, işçimiz, memurumuz, emeklimiz, esnafımız, işadamlarımız niye hissetmiyor? Biz diyoruz ki, artık Türkiye sağ partilerin egemenliği altından kurtulmalı ve solun güçlü idaresiyle yönetilmelidir” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.