Halkın sağlığıyla oynanmasın!

Gazetedeki ilan üzerine, eşini Dünya Göz Hastanesi'ne götürdüğünü, ancak belirtildiği gibi hiçbir SGK indiriminden yararlanamadığını söyleyen Kadir Uzgur, kendisinden katarakt ameliyatı için 7 bin lira istenince şok olduğunu kaydetti.
    Duruma itiraz ettiğini ve daha sonra başhekimle görüştüğünü anlatan Kadir Uzgur şunları söyledi; “Ameliyat için 7 bini duyunca şok oldum. Bu nasıl oluyor dedim. Gazetedeki ilan üzerine geldiğimi söyledim. Beni Başhekim'e yönlendirdiler. Başhekim'le yaptığımız görüşmede söz konusu ameliyat için ilk önce 2 bin TL, indirimli bin 500 TL fiyat çıkartıldı. Tahlil yaptırmak istersek 165 TL daha ödememiz gerektiği söylendi.
Gazete ilanında belirtildiği gibi SGK'dan yararlanamıyoruz. Bu nasıl iştir anlamadım? Hastaneler artık para tuzağı olmuş. Kimse vatandaşın sağlığını düşünmüyor. Bu sömürüye birilerinin 'dur' demesi gerekmez mi?
    Yayınlanan ilan ile hastanenin uygulaması arasında dağlar kadar fark var. Bırakın yarı yarıya indirimi, dörtte birinden bile yararlanamıyoruz. Bu halkı kandırmak değil de nedir? Hastanede doğru dürüst sorumlu bile bulamıyoruz. Ciddiyetsizlik var. Açıkça kandırılıyoruz.”
    Bu konuda çok mağdur olduklarını dile getiren Kadir Uzgur, hastanelerdeki sömürüye dikkat çekerek halkı uyarmak amacıyla bu açıklamayı yaptığını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.