HADİ CANIM SİZDE….. (MİSS AMERİKA)

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin içeride ve dışarıda pek çok sorunla boğuştuğunu söyleyen ……..“İlk mücadele alanı FETÖ terör örgütüdür. FETÖ’nün 17-25 Aralık’a kadar devletin en mahrem kurumları da dâhil olmak üzere her yere sızmasının sorumluluğu, onlara bu imkânı cömertçe sunan iktidarlara aittir. Örgütün en büyük mesafeyi 2003-2013 arasında aldığı düşünülürse mesuliyetin büyük bölümünün mevcut iktidara ait olduğu açıkça görülecektir. Hal böyleyken iktidarın mesuliyetini inkâr ederek sorumluluktan kaçması insanımızın aklıyla alay etmek manasına gelir. İktidarın liyakat ve adalet ilkelerini ihmal ederek devleti içine düşürdüğü ağır zaaf sebebiyle 15 Temmuz darbe teşebbüsü yaşanmış ve milletimiz devleti sokaktan toplamıştır. Yüzlerce insanımız şehit, binlercesi gazi olmuştur” dedi. Konuşmasında, “Elinizdeki Acil Eylem Planı’mızın ikinci önemli mücadele alanı DEAŞ’tır” diyen ………., sözlerini şöyle sürdürdü:
“Esasen FETÖ meselesinde olduğu gibi DEAŞ sorunu da bizim tarihi tecrübemize yabancı bir saha değildir. Radikal Vehhabî hareketlerle 19’uncu yüzyılın başından beri mücadele ediyoruz. Mücadele tarihi bakımından dünyanın en eskisiyiz. Buna rağmen bu sorunla mücadele ederken devlet hafızamızdan hemen hemen hiç yararlanılmamıştır. Binlerce insanımızı kendi değerlerine düşman eden, annesini babasını kendisi gibi düşünmediği için kâfir ilan ettiren DEAŞ ve böyle yapıların ülkemizden ve etki sahamızdan bütünüyle temizlenmesi önceliklerimizdendir.”
………………
Yukarıdaki demeç İyi Parti Başkanı; “eşit yurttaşlık” adlı Amerikan planının savunucusu Meral Akşener’e ait. Hdp’nin, Akp’nin, partisinin program ve seçim bildirgelerinde; Chp’nin kurultay kararlarında olan “eşit yurttaşlık “anlaşılan Akşener’i pkk/pyd/ypg’yi terör örgütü “saymamayı gerektirmiş”.
Pentagon pkk/pyd/ypg’ye 200 ila 400 dolar aylık öderken, terörist sayısını 10 binden 65 bine çıkarmayı kararlaştırmışken,300 milyon bütçe alırken Sayın Akşener’in bunu görmezden gelmesi (ya da getirilmesi) en hafif deyimiyle “inanılacak gibi” değildir. Gerçekte bir siyasetçi (!) olarak bilmesi gerekir. Eğer bilmiyorsa bu siyasi bilgi yoksunluğuna, dünyadan haberi olmadığına; yok eğer biliyorsa açıkça Hdp ile kolkola demektir. Her “tabela milliyetçisi ” gibi yaptığı “Vatan-Millet-Sakarya” edebiyatı oy ve koltuk içindir. Ülkesinin emperyalistlerce piyonlar kullanılarak bölünmeye çalışılmasına göz yummaktır. Türk’ün tarihinde bir simge olan “Asena” adına değil “Miss Amerika” lakabına daha uygundur. Amerika ve AB’nin talimatlarıyla açılım yapan Akp ile aynı talimatları yerine getirmek için “iktidar istemek” ülkemizin bütünlüğü için büyük tehlikedir. Amaç Abd emirerliği, araç Milletin duyguları, sonuç ceylan derisinden koltuklardır.
Geçmişinde fail-ı meçhuller, Çiller Özel Örgütü üyeliği, fetöye Bakanlık için “teşekkür mektubu”, Erdoğan ve Gül ile Türklüğü reddederek “Türkiyelilik” kavramında buluşmak olan Akşener; Akp ile mücadele mi edecek? Programında Hdp-Akp gibi “eşit yurttaşlık” olan, pkk/pyd/ypg’yi terör saymayan, Abd’yi “vazgeçilmez müttefik” kabul eden,sözünü ettiği sızmalara destek olmuş bir iktidarda İçişleri Bakanlığı yapmış olan, Akşener ve İyi Parti mi; benzeri Gayrimilli Akp’ye rakip olacak?
HADİ CANIM SİZDE….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.