Hacer, “Kongre oldubittiye getirilmek isteniyor”

Karacabey Terziler Odası başkan adayı Aydın Hacer, kongrenin üye sayısına orantısız bir salonda yapılmak istenmesine tepki gösterdi.

Oda'nın 200'e yakın üyesi olduğunu belirten Hacer, kongrenin 70 kişilik salonda yapılmak istenmesine anlam veremediğini söyledi. Oda yönetiminin kongreyi 26 Ocak 2014'e ertelediğini de dile getiren Hacer, İlçe Seçim Kurulu'na salon değiştirmek için müracaat yapılmazsa itiraz edeceğini kaydetti.

Hacer, “Terziler Odası'nın adını değiştireceğimizi söyledik. Oda yönetimi de kongre tarihini 26 Ocak 2014'e erteledi. 200'e yakın üyesi bulunan odanın seçimi oldubittiye getirilmek isteniyor. Kongreyi, 70 kişilik BESOB Toplantı Salonu'nda yapmak istediklerini İlçe Seçim Müdürlüğü'ne bildirmişler. 70 kişilik salonda 200 üyeli bir oda seçimi olur mu?

5362 sayılı Esnaf Kanunu'nun 42. maddesinde yer alan, 'Genel kurul, üye sayısı ile orantılı bir salonda yapılır' ifadesini oda yöneticileri bilmiyor mu?

200 üye 70 kişilik salona nasıl sığar? Oda yöneticilerini uyarıyorum. Bir hafta içerisinde, salon değiştirmek için müracaat yapmazlarsa, haklı olarak İlçe Seçim Müdürlüğü'ne ve İl Sanayi Ticaret Müdürlüğü'ne gerekli itirazı yapacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.