Hac kayıtları başlıyor!

Müftü Yazıcı buna göre, kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarını şu şekilde bilgilendirdi; “2011 yılında kuraya katılıp, kura sonrasında hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaktır. Ancak, 2011 yılı ön kayıt dilekçesinde belirttiği il, ilçe, hac konaklama türleri ve birlikte kuraya girecek kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içersinde yaptıracaklardır.

İlk kez kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretlerini bankaya yatırarak, başvurularını ise internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden yapabilirler. Hacı adayları, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları form dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir.

Çeşitli masraflar için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15 TL'yi Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen bankalardan birine yatıracaklardır.

Doğrudan il ve ilçe müftülüklerine yapılacak müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun belgesinin bir suretini, başvuru dilekçesine eklenmelidir.

Hacı adaylarından ilk kez kayıt yaptıracaklar, 15 TL kayıt ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Türkiye Halk Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Asya Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’ye yatırabilirler.”

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.