Güvercin severler Karacabey’de buluştu

Güvercin severler Karacabey’de buluştu
Karacabey’deki güvercin yetiştiricilerinin kurduğu Kümes Hayvanları Yetiştirme ve Teşvik Derneği’nin mezadı büyük ilgi gördü.
Atatürk Kültür Parkı’ndaki Belediye Sosyal Tesisleri’ndeki mezatta; Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Aydın, Antalya, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kocaeli, Adapazarı, Afyon, İstanbul, Tekirdağ, Konya, Bursa ve ilçelerinden 500 güvercin sever, Karacabey’de bir araya geldi. Dernek Başkanı Tamer Gündağ, tarafından yürütülen mezatta bin 500 güvercin satışa sunulurken, 500’ü alıcı buldu.
Mezatta satışı gerçekleştirilen Miske Ön Tepe, Kuveyt Kaplama, Arap Aynakuyruk, Miro, Bango, King, Kıvırcık, Mantolu ve Şebap cinsi güvercinler bin YTL’ye kadar alıcı buldu. Çeşitli il ve ilçelerden gelen konuklar Karacabey’de ilk defa gerçekleştirilen mezatın renkli ve mükemmel bir organizasyonda gerçekleştiğini dile getirdi.
Kümes Hayvanları Yetiştirme ve Teşvik Derneği Başkanı Tamer Gündağ, bu işe meraklı kişileri dernek çatısı altında buluşturduklarını belirterek, dernek üyeleriyle her türlü konuda bilgi alışverişi yapacaklarını belirtti. Mezatın Karacabey’de ilk defa gerçekleştiğini belirten Gündağ, “Türkiye’nin bir çok farklı noktasındaki güvercin yetiştiricisini tek bir çatı altında toplamak oldukça güzel bir olay. Karacabey’in dışarıdan tanınması için büyük bir iş gerçekleştirdik. Bunu yaparken asla ticari bir kaygı taşımıyoruz. Bu organizasyonu geleneksel hale getirerek, her yıl binlerce güvercin severi Karacabey’de buluşturmak istiyoruz. Belediye ve Kaymakamlık Mustafakemalpaşa’da olduğu gibi bize destek olursa daha renkli organizasyonlar gerçekleştirebiliriz.” diye konuştu.
Gündağ, 30 Mart, 27 Nisan ve 25 Mayıs 2008 tarihlerinde yine büyük mezatlar düzenleneceğini kaydetti.
Karacabey’deki mezatta, “Ateş” lakaplı Tamer Gündağ’a ait Miske Öntepe cinsi güvercini bin YTL’ye alan Muğla Milaslı Ercan Helvacı en pahalı kuşu satın alan isim oldu. Serkan Acar isimli kuş meraklısı da 700 YTL’ye Kaplama Kuveyt cinsi güvercin satın alırken, Tamer Gündağ’ da 500 YTL’ye Ünkari Saltonet cinsi güvercin satın alarak Helvacı’yı izleyen isimler oldu. Zaman zaman güvercinleri almak için kıyasıya yarışılan mezatta, diğer güvercinler 100 ile 500 YTL’ye alıcı buldu. Bazı kuş severler, istedikleri fiyat gelmeyince güvercinlerini satmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.