Güvenliği birlikte sağlamalıyız!

TDP, HEM kursiyerlerini bilgilendirdi:
Güvenlik konularının masaya yatırıldığı toplantıda, TDP Polis Memuru İsmail Düzdağ kursiyerlere önemli bilgiler aktardı.
Vatandaşların karşılaşabilecekleri sorunlar ile suç örnekleri anlatılırken, her mahalleden sorumlu polis memurları tanıtıldı ve konuyla ilgili broşürler dağıtıldı.
Toplum Destekli Polislik düşüncesinin halkla bütünleştiğini vurgulayan İsmail Düzdağ, “Toplumun ve bireylerinin problem olarak gördüğü sorunların nedenlerini bulmaya çalışıyoruz. İnsanlarda oluşan suç korkusunu ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Polislik mesleği güç kullanma değil, topluma hizmet sunmaktır. Bu düşünceyi ön plana çıkarmak istiyoruz. Bunun için de sizlerle yani halkla bütünleşmek ve sorunları birlikte çözmeliyiz” dedi.
Ardından vatandaşların güvenlik konusunda dikkat etmemeleri gereken hususları sıralayan TDP Polis Memuru İsmail Düzdağ, şu bilgilere verdi; “Apartman kapılarını mutlaka kapalı tutmalıyız. Evden kısa süreli ayrılsak bile evlerimizin kapılarını kilitlemeliyiz. Tanımadığımız kişilere kapıları açmamalıyız. Yabancı kişilere kesinlikle kendimizin ve komşularımızın özel bilgilerini vermemeliyiz.
Komşuluk ilişkilerine önem vermeliyiz. Şüpheli görülen her olayın ‘155 Polis İmdat’ telefonuna bildiriliyiz. Evden kısa ve uzun süreli ayrılma anlarında dalgınlık ve unutkanlık alışkanlığı olanlar, aileden ikinci kişiye evin güvenlik kontrolü için uyarı izni vermelidir. Evi havalandırmak için yapılan pencere açmaları kontrolümüzde olmalıdır.
‘Tilki puslu havayı sever’ atasözümüzü unutmayalım. İyi niyetli olmayan insanlar dikkatsizlik ve dalgınlığımızdan yararlanmak için bekliyor olabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.