Güvenli yaşamak sizlerin elinde!

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, İlçe Müftülüğü işbirliğinde Kur'an kursuna giden yaklaşık 150 bayana, “Güvenli Yaşam İlkeleri” konusunda seminer verdi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, Polis Memurları; Birol Demirmen, Şenol Şen, İsmail Düzdağ, Zeynep Erol Bakır ve kurs usta öğreticileri katıldı.
Seminer açılışında kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, “Polis Teşkilatı'nın 168. yıldönümünü kutladı. Güvenliğin önemine dikkat çeken Yazıcı, “Can ve mal güvenliği yoksa, din olmaz. Nesiller güven altında değilse, din olmaz. Onur ve haysiyete zarar veriliyorsa din olmaz. Yaşam tehdit ve tehlike altındaysa din olmaz. İnsanlar inandıkları gibi yaşayamıyorsa ve baskı varsa, din de yoktur. İşte tüm bu düşüncelerin temelinde güvenlik büyük öneme sahiptir” dedi.
Müftü Yazıcı ayrıca, TDP Büro Amirliği'nin yaptığı çalışmaların faydalarından bahsederek bunlardan yararlanılması gerektiğini dile getirdi.
Daha sonra Polis Memuru İsmail Düzdağ, slayt eşliğinde TDP Büro Amirliği'nin tanımı, görevlerini, bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri ve projeleri anlattı. Ardından öncelikle evden hırsızlık olaylarında nelere dikkat edilmesi gerektiği, işyeri ve otodan hırsızlıklarda alınması gereken önlemleri sıralayan Düzdağ, vatandaşların pazar alışverişinde çok dikkatli olmalarını istedi. Düzdağ, bayanların alışveriş ve bebek arabalarına el çantalarını bırakmamaları, gözlerinin önünde tutmaları özellikle kalabalık olan tezgahlarda daha da dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.
Telefonla dolandırıcılık olaylarına da dikkat çeken Düzdağ, hiçbir kamu görevlisinin telefonla ne olursa olsun kontör ya da para talep etmeyeceğini, arayan kişilere asla inanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Düzdağ, telefonlara gelen mesajlara ve çağrı bırakılan numaralara da itibar edilmemesi gerektiği bilgisini verdi.
Son günlerde artış gösteren aile içi şiddete karşı yapılması gerekenlerle ilgili konuşan İsmail Düzdağ, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair  kanunun amacının kadınları, çocukları, aile bireylerini ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlarını şiddete karşı korumak olduğunu bildirdi.
Şiddete uğrayan kişinin “155 Polis İmdat” hattından yardım isteyebileceğini dile getiren Düzdağ, “Ayrıca Kaymakamlık, Polis Merkezleri, Jandarma Karakolları, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Aile Mahkemelerine de başvurabilirsiniz” dedi.
Güvenli internet kullanımının önemine değinen İsmail Düzdağ, anne ve babaların internet kullanmasını bilmeseler de çocuklarını burada koruyabilmek adına az da olsa öğrenmelerinin gerekli olduğunu ifade etti.
155 Polis İmdat hattının tüm telefon operatörlerinden ücretsiz aranabildiğine işaret eden Düzdağ, vatandaşların çeşitli konularda evlerine kadar gelen görevlilere kimlik sorma hakkının bulunduğunu belirtti.
Program sonunda TDP Büro Amiri Özcan Özkaya, kendilerine bu olanağı sunan İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı ile Kur'an Kursu öğreticilerine ve katılan bayanlara teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.