Gününüz kutlu olsun sevgili öğretmenim

Gününüz kutlu olsun sevgili öğretmenim
Karacabey’de, Atatürk’e “Başöğretmen” ünvanı verilişinin 78’inci ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 26’ıncı yılı bu gün başlayacak resmi törenle hafta boyu kutlanacak.
Öğretmenler günü etkinlikleri ilk olarak saat 10:30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Atatürk İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Şentürk’ün çağrısı üzerine çelenk sunma töreniyle başlayacak.
Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ayşe Çeliköz yönetiminde istiklal marşı söylenecek.
Çelenk sunma töreninin adından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde stajyer öğretmenlerin yemin töreni ve Öğretmenler Günü programı saat 10:35’te gerçekleştirilecek.
Öğretmenler arası Kaymakamlık kupası voleybol, masa tenisi ile satranç turnuvasında dereceye giren öğretmenlere ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın. Sevgi ve fedakârlık mesleği. Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev. Öğretmenlik mesleği tarih boyunca da böyle görüldü, “bilgelik mesleği” olarak kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.