GÜMÇED’den “Ustalara Saygı Gecesi”

*GÜMÇED’in “Savaşsız, Sömürüsüz Türkü Tadında Bir Dünya İçin” sloganıyla tertiplediği Ustalara Saygı Gecesi’nde tüm çevre dostları bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadılar. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in tüm konuklar tarafından Bursa Bağımsız Milletvekili olarak lanse edildiği gecede çevreye duyarlı ustalara GÜMÇED tarafından yaşam boyu başarı plaketleri verildi.
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği tarafından “Savaşsız Sömürüsüz Türkü Tadında Bir Dünya İçin” sloganıyla düzenlenen “Ustalara Saygı Gecesi” 400’e yakın çevreye duyarlı konuğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Rahmi Baba Restaurant’ta düzenlenen, unutulmaz güzellikteki geceye, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, 400’e yakın çevreye duyarlı köylüler, belde belediye başkanları, köy muhtarları, meslek odaları başkan ve yöneticileri katıldı.
GÜMÇED’in “Ustalara Saygı Gecesi” GÜMÇED Orhangazi Şubesi yönetiminin tüm konuklara tanıtılmasıyla başladı. Gecenin sunumunu yapan GÜMÇED Yenişehir Temsilcisi Hüseyin Çakar’ın anonsuyla sahneye gelen GÜMÇED Orhangazi Şubesi Başkanı Melih Ersöz derneğin çalışmalarından bahsetti.
Gece daha sonra GÜMÇED tarafından yaşamları boyunca doğal ve kültürel çevrenin gelişmesine katkı sağlayan ustalara plaket töreniyle devam etti. İlk olarak gecenin onur konuğu olan TBMM Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’e başarılı çalışmalarından ötürü GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen tarafından plaket verildi. GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen yaptığı konuşmada “ Sayın vekilimiz Kamer Genç’in son dönemlerde mecliste tek başına verdiği muhalefet örneğinden, çevreye olan duyarlılığından ve hepimizin ortak sesi olmasından ötürü kendisini GÜMÇED’in Bursa Bağımsız Milletvekili olarak görüyorum” dedi. GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen’in bu konuşması geceye katılan tüm konukların yoğun alkışını aldı.
Gecenin onur konuğu Kamer Genç ise yaptığı konuşmada “ GÜMÇED Genel Başkanı sevgili dostum Adnan Önürmen beni telefonla arayarak davet ettiğinde çok sevindim. GÜMÇED’in çalışmalarını yakından takip eden birisi olarak bölge için bir şans olduğunu düşünüyorum. Özellikle son zamanlarda Cargıll, çimento fabrikaları, altın arama gibi çevresel faaliyetlerinde bende mecliste elimden gelen hertürlü desteği vermeyi bir borç biliyorum” dedi. Sanayileşmeye hiçbir zaman karşı olmadığını dile getiren Genç “Cargıll ve çimento fabrikalarıyla ilgili, 1. sınıf orman ve tarım arazileri yerine bozkırlara yapılması daha uygun olur. Fakat buraya geldiğimde daha iyi anlıyorum ki yabancı şirketlerin ve hükümetin amacı buradaki birinci sınıf tarımı ve orman arazilerini bitirmektir. Bursa milletvekillerine buradan sesleniyorum. Cennet gibi bir yerde yaşıyorken neden kendi topraklarınızı yabancılara peşkeş çekilmesine göz yumuyorsunuz. GÜMÇED gönüllü üyesi olarak bundan sonra tüm çalışmalarınızda ve dernek toplantılarınızda yer almayı çok isterim ” dedi.
Kamer Genç’ten sonra İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı’ya plaket verildi. Avcı’nın plaketini takdim eden Bağımsız Milletvekili Kamer Genç “ Sayın kaymakamımızın İznik’te doğaya, turizime ve tarihe verdiği değerleri öğrenme imkanım oldu. Dilerim İznik halkımız da bunun bilincindedir. Hüseyin Avcı gibi kaymakamlarımız sayesinde ülkemiz hak ettiği değerlere kavuşacaktır” dedi. İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı’da yaptığı konuşmada “ GÜMÇED’in düzenlediği geceye katılmak, plaketle ödüllendirilmek benim için onur verici. İznik’te yaptığımız her çalışmada GÜMÇED ve Genel Başkan Adnan Önürmen’in desteğini her zaman arkamızda hissettik. Bundan sonra aynı şekilde devam edeceğinden hiç kuşkum yok” dedi.
Gecenin bir diğer onur konuğu Marmara Köyder Eski Genel Başkanı, Müşküle Köyü eski muhtarı Fevzi Kovuk oldu. Kovuk’a plaketini veren GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen konuşmasında “Avrupa Birliği’nin Kophenang Kriterleri var.Bizim de Müşküle’nin kriterleri var diyoruz. 1965 yılından bu yana Fevzi KAVUK ve arkadaşları Müşküle’nin kriterleriniyazmışlar. Özgürlük, eşitlik,barış, demokrasi demişler. Haksızlığa karşı “Yetti Gayr”diyerek seslerini yükseltmişler. Cargill,çimanto fabrikası mücadelesinde yer almışlar ve geçmişte 1980 yılında Marmara Köyder örgütlenmesinde bulunmuşlar. İşte Fevzi KAVUK bir asalet,duruş,onurlu,saygın insan örneği. İşte bu insanlar, Müşküle Kriterleri mimarları Fevzi KAVUK ve arkadaşlarının başına gelmeyen kalmamış;acı faturalar ödemişler. Kendisine Onurla Yaşam Plaketi vermekten gurur duyuyoruz.” dedi.
Tarihçi – Yazar Nurettin Baydur, Ziraat Odası Eski Başkanı Çevreci Muhittin Kocaefe, Orman Mühendisleri odası Bursa Şube Başkanı İmdat Demir, Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı adına Başkan vekili İsmail Altınkaya, Orhangazi Ziraat odası Başkanı Cevdet Altın, Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Orhan Efe, İznik gölünde yaptığı eşsiz güzellikteki lokanta ve çevreci kimliğiyle tanınan Rahmi Baba anısına oğullarından Emrullah Şahin’e plaket verildi.
Daha sonra Orhangazi Rumeli Halk Dansları Topluluğunun yaptığı gösteri tüm konukları büyüledi. Türkülerin harmanlandığı geceye öncelikle Türk Halk Müziği yorumcusu Emel Görgün’ün söylediği türküler davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Grup Kucaklaşma’nın söylediği coşkulu türkülerle devam eden geceye katılan konuklar gönüllerince eğlenirken bol bol moral depoladılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.