GÜMÇED, Erdek için yargıda

Güney Marmara’nın incisi Erdek’in göbeğine Belediye Meclisi kararıyla LPG istasyonu kuruluyor. GÜMÇED, Erdek halkının sesi olarak konuyu yakından takibe aldı.
Yerli ve yabancı turistin gözdesi özellikle de düzenli tatil yapamayan orta kesimin en büyük tercihlerinden birisi olan Balıkesir’e bağlı Erdek ilçesinde bugünlerde ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Erdek’in girişine LPG istasyonu kurulması için Erdek Belediye Meclisi’nden çıkan şok karar sonrası, plan değişikliğine gidilerek LPG istasyonuna onay verildi.
Konuyla ilgili olarak yöre halkından gelen şikayetler üzerine Erdek ilçesine giden GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen, vatandaşın sesi oldu. Önürmen, “Turizmin incisi deniz ve yeşilin simgesi Erdek ilçemizin Belediye Meclisi tarafından Haziran ayı Meclis toplantısında aldığı şok karar yöre halkını şaşkınlığa uğrattı.Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın da bulunduğu 9 meclis üyesi tarafından onaylanan kararla, Atatürk Mahallesi’nde yapılacak Otel ve Katlı Otopark planına son dakika değişikliği ile LPG İstasyonu da eklendi. Rant kokan bu kararın ne gibi sonuçlar doğuracağı düşünülmemiştir. İnsan ve çevreye bir zarar gelmeden bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.
GÜMÇED yargıya hazırlanıyor
Adnan Önürmen sözlerinin devamında turistik merkezlerde yapılacak bu tür tesislerin ayrıntılı planlamalardan sonra yerleşim merkezlerinden uzak yerlerde yapılması önerisinde bulundu. Önürmen, “Erdek Belediyesi halkını tedirgin etmeye, ürkütmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Erdek’e tatili için gelenlerin karşılaştığı ilk yer girişteki virane benzin istasyonu. Şimdi de bu virane akaryakıt istasyonunun yanına saatli bomba olarak tanımlanan LPG istasyonu kurulmaya çalışılıyor. Erdek Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararı yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.