Güçlü bir Türkiye, güçlü Kosova demek!

Bursa Karacabeyliler Derneği'nin davetlisi olarak önceki gün Karacabey'e gelen Kosava'nın Mamuşa Belediyesi yetkilileri, gördükleri ilgi karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.
    Geçtiğimiz Mart ayı başında Bursa Karacabeyliler Derneği yönetimini konuk eden Mamuşalı yetkililer, iadeyi ziyaret kapsamında, Karacabey'de bir dizi ziyaretlerde bulundu.
    Karacabeyliler Derneği yöneticileri ile birlikte ilk olarak Kaymakam Ahmet Yurtseven'in konuğu olan Mamuşalı heyet, daha sonra Belediye Başkanı Ergün Koç'u ziyaret etti. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden Mamuşa Belediye yetkilileri, daha sonra da Ticaret ve Sanayi Odası ile TİGEM Karacabey İşletmesi'nin misafiri oldu.
    Programda son olarak, Karacabey Belediyesi tarafından verilen yemeğe katılan Mamuşalı heyet, yemeğin ardından Karacabeyliler Derneği Lokali'ne giderek ziyaretlerini noktaladı.
Türkiye Anavatanımız!
Gerçekleşen ziyaretlere Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Eğitim Müdürü Cafer Morina, Belediye Başkanı Danışmanı Yalçın Mazrek, Yüksek Finans Memuru Shender Şala, Yüksek Tedarik Memuru Reşat Mazrek ve Mamuşalı İşadamı Şevki Özen katıldı.
    Diğer taraftan Mamuşalı heyetle birlikte ziyaretlerde yer alan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Başkan Yardımcısı Metin Yücel, Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, Teşkilat Gençlik Kolları Başkanı Kudret Cesur ve Teşkilat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kankulak da, Karacabeylilerin misafirperverliğini en iyi şekilde gösterdi.
    Samimi konuşmasıyla Kaymakam Ahmet Yurtseven'e duygularını paylaşan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Kosova'nın tek Türk belediyesi olduklarını ve bununla da gurur duyduklarını dile getirdi.
    Türkiye'nin dünyada önemli bir güç haline geldiğine vurgu yapan Başkan Bütüç, “Sizler, bizlerin ağabeyisiniz. Her zaman kendimize Türkiye'yi örnek ve rehber alıyoruz. Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Kosova demektir. Türkiye “Ana” ülkemizdir. Türkiye'nin modern belediyecilik anlayışını Balkan'lara yaymaya çalışıyoruz. Türkiye'den büyük destek görüyoruz. Türkiye'de kardeş olduğumuz belediyelerle her konuda diyalog ve işbirliği içindeyiz. Karacabey'i çok sevdik. Karacabey ile de kardeş olmak istiyoruz” dedi.
Yüksel Ceylan'a büyük onur
Diğer taraftan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan'dan övgüyle bahseden Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, kendisine şu ana kadar yalnızca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kosova Barış Gücü Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Yahya Bacak'a verilen “Fahri Hemşerilik” belgesi vereceklerini duyurdu.
    Yüksel Ceylan ile Karacabey ve ilçe insanını sevdiklerini dile getiren Başkan Bütüç, “Karacabey'in yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğuna inandığımız Sayın Yüksel Ceylan sayesinde Karacabey'deyiz. Bundan sonra da Karacabey ile olan diyalogumuzun gelişmesi için her türlü göreve hazırız” diye konuştu.
Sizlerin başarısı bizleri mutlu eder
Mamuşalı heyeti Karacabey'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven ise, “Kosova'da sizlerin başarılı olması, bizler için onur kaynağımız olur. Balkanlardaki kardeşlerimiz, bizler için çok değerli. Sizlerin vasıtasıyla onlara selamlar gönderiyoruz. Türkiye ve Karacabey ile olan işbirliğinin sürmesi en büyük dileğimizdir. Karacabey Kaymakamlığı olarak her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın” dedi.
    Samimi bir ortamda geçen ziyaret sonunda, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, misafirperverliği nedeniyle Kaymakam Ahmet Yurtseven'e ve daha sonra da Belediye Başkanı Ergün Koç’a teşekkür plaketi sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.