Grup maçları bitti

Köyler Ligi’nde bir takım hariç, çeyrek finale çıkanlar belli oldu:

Hafta sonu Ortasarıbey ve Sultaniye köylerinde oynanan son grup maçlarının ardından yoluna devam eden, umudunu sürdüren ve turnuvaya veda eden takımlar netleşti.

A Grubu karıştı

A Grubu’nda daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Hamidiye ile Beylik, bu hafta liderlik için sahaya çıktı. İlk üç için iddiası bulunan Yenisarıbey, Hamidiye ile Bakırköy de Beylik’le karşılaştı.

            Yenisarıbey Hamidiye’yi tek golle mağlup ederken, Bakırköy de Beylik’i gol düellosu şeklinde geçen maçta 4-3 yendi. Bu sonuçların ardından A Grubu’nda hangi takımın üçüncü olacağı netlik kazanmadı. Aynı galibiyet, mağlubiyet, beraberlik ve averaja sahip bu iki takım, aralarında oynadıkları maçlarda da birbirlerine üstünlük kuramadı. İlginç tablo nedeniyle A Grubu’nda kimin üçüncü olacağını büyük bir ihtimalle kura çekiminin belirleyeceği belirtildi. Köyler Ligi yönetmeliğinin 8. maddesine göre kura çekimi uygulamasına gidileceği ifade edildi.

            Diğer taraftan gruptan çıkmayı geçtiğimiz hafta garantileyen Hamidiye ile Beylik, bu haftaki karşılaşmalarını kaybetti. Aynı gol sayısına sahip iki ekipten Hamidiye daha az gol yediği için averajla grubu lider tamamlamayı garantiledi.

Ortasarıbey (A) ve Akçakoyun çıktı, Yenikaraağaç beklemede

B Grubu’nda çeyrek final biletini geçen hafta almayı garantileyen lider Ortasarıbey (A), bu haftaki zorlu maçta Akhisar’ı da 1-0 yenerek en çok puan toplayan takım oldu.

            Oynadığı 5 maçın dördünü kazanan ve bir kez berabere kalan Ortasarıbey (A), şampiyonluğun en güçlü adayları arasına girdi. Akhisar ise, ilk üç şansını Ortasarıbey (A)’ya yenilerek yitirdi.

            Grubun en kritik maçı Sultaniye ve Akçakoyun arasında oynandı. Çeyrek finale doğrudan gitmeyi hedefleyen iki takım arasındaki mücadeleden Akçakoyun 3-0 zaferle ayrıldı.

            İlk üç maçından beraberlikle ayrıldıktan sonra geçen hafta Sultaniye engelini 2-1’le aşan ve bu hafta da Taşlık’ı hükmen 3-0’la geçen Yenikaraağaç, çeyrek finale çıkabilmesi için Bakırköy-Yenisarıbey kurasından çıkacak rakibini beklemeye başladı.

Keşlik en iyi üçüncü

C Grubu’nda bu hafta ilginç skorlar oluştu. Köyler Ligi’nin son şampiyonu Keşlik, son maçında Gönü’ye 2-1 kaybetti. Ancak grup üçüncüleri arasında en çok puan toplayan Keşlik, yenilmesine karşın direkt olarak çeyrek finale adını yazdırdı. Subaşı da Ortasarıbey (B)’yi 4-1’lik skorla geçerek grubu ikinci sırada bitirdi.

İşte çeyrek final eşleşmeleri

Köyler Ligi’nde grup maçları bu hafta oynanan karşılaşmaların ardından sona ererken, çeyrek finaldeki eşleşmeler de belli oldu.

            Buna göre; A Grubu lideri Hamidiye, geçen yılın finalisti Akçakoyun’la karşılaşacak. B Grubu lideri Ortasarıbey (A) ise Beylik’le yarı final mücadelesi verecek.

            C Grubu’nda mücadele eden Subaşı ile Keşlik, yarı final için bir kez daha karşı karşıya gelirken, lider Gönü’nün rakibi ise Yenikaraağaç, Bakırköy ya da Yenisarıbey’den biri olacak.

            İlk olarak çeyrek finale çıkacak son takımın belirleneceği karşılaşma önümüzdeki hafta oynanacak. Çeyrek final maçları ise 2 hafta sonra gerçekleşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.