Grev süreci başlıyor

Karacabey Belediyesi’nde grev sesleri iyice yükselmeye başladı. Belediye’nin Toplu İş Sözleşmesine geçen 28 personeli için Hizmet-İş Sendikası ile masaya oturmamasının ardından arabulucu ile de görüşmediği öğrenildi.
Geçen Cuma günü sona eren arabulucu süresiyle birlikte 6 gün içinde grev sürecinin başlayacağı bildirildi. Bu sürede de anlaşma sağlanamaması halinde grev konusunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirileceği kaydedildi. Yazışmalarla birlikte 15 günün ardından grev hakkının doğacağı ifade edildi. Yani önümüzdeki 21 günlük sürenin dolmasıyla birlikte herhangi bir gün grevin yapılabileceği belirtildi.
İlk olarak Karacabey Belediyesi, personelin talepleri doğrultusunda hazırlanan taslak için Hizmet-İş Sendikası ile görüşmeye yanaşmadı.
Belediye Başkanı Ergün Koç, şu ana kadar Sendika ile masaya oturmazken, 28 personelin kendisine danışmadan sendikaya üye olmasına çok kızdığı öğrenildi.
Başkan Koç’un yakın çevresine, “2012 yılında Belediye personelinin maaşlarında iyileştirme yapacaktım. Bunu kendilerine de söyledim. Ancak beni es geçtiler. Hiçbir zaman onlarla masaya oturmayacağım” dediği belirtildi.Bu şekilde anlaşma sağlanamayacağı gözlenen konuda, artık gözler grevin ne zaman yapılacağına çevrildi. 21 günlük sürede Belediye ile sendika arasında bir gelişme olmazsa, Kurban Bayramı sonrası grevin gerçekleşeceği kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.