Göze alabilecek misiniz?

Yatağan göz göre göre bir çatışmaya sürükleniyor.
AKP iktidarı tarafından ihalesi yapılan YEAŞ (Yatağan Termik Santrali) her an ihaleyi alan şirkete devredilebilir. Sendika, işçiler ve Yatağan halkı günlerdir kıpır kıpır. İşyerlerini teslim etmemeye kararlılar. 1,5 yıla yaklaşan direniş artık son noktasında.
Özelleştirme dalgası ya Yatağan’da işçi barikatına çarparak eriyecek, ya da Türk milli ekonomisinin son kalelerinden bir daha düşecek.
Yatağan işçileri sadece işyerlerini koruma kavgası vermiyor. Yatağan vatandır. Yatağan Çanakkale’dir diyorlar. Bu nedenle her şeyi göze almış durumdalar. 30 Kasım gece yarısından itibaren ipler kopmuş durumda. Bu saatten sonra olacakları tahmin edebilmek güç değil.
İhaleyi alan firmanın açıklamalarına bakılırsa onlar da ne pahasına olursa olsun, içeri girmek istiyorlar. Ancak şimdilik bunu yumuşak söylemlerle götürmeye çalışıyorlar. Belli ki bir yerlerden işaret aldılar.
Bu durumda ihaleyi yapan iktidarın kolluk gücünü kullanmak isteyecekler. Bu da bir çatışmayı, hem de sonuçları çok tehlikeli olabilecek bir çatışmayı kaçınılmaz hale getirecek.
Bütün bunlar karşısında Muğla ve Yatağan’ı yönetme iddiasında olanlar sessizliklerini koruyorlar. Bu çatışmayı durduracak tek şeyin satışın iptali olduğu belli olduğu halde en küçük bir tepki göstermeden sessiz bekleyişlerini sürdürüyorlar.
Buradan Muğla ve Yatağan’daki mülki amirleri sorumlu olmaya çağırıyoruz. İş işten geçmeden AKP iktidarını uyarın. İşçilerin kararlılığını Ankara’ya iletin. Bu gelişmelere seyirci kalmayın.
Sizleri son kez sorumluluk alma konusunda uyarıyoruz.
Böylesine bir çatışmayı göze alabilecek misiniz? Bu çatışmanın sonuçlarına katlanabilecek misiniz? Sessizce izlediğiniz bu gelişmelerden sonra Muğla ve Yatağan’ı yönetebildiğinizi söyleyebilecek misiniz?
Bütün Türkiye’nin emekçileri ve emek dostları Yatağan işçilerinin yanında.
Ya sizin yanınızdakiler kim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.