Görevimizi layıkıyla yapıyoruz

AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da bulunan yaklaşık 190 bin dönümlük arazinin toplulaştırılmasına yönelik çalışmaların sona gelindiğini belirtti.
 Koyuncu Mustafakemalpaşa’nın 23 köy ve mahallesini, Karacabey’in ise 3 köyünü içine alan arazi toplulaştırmasının Bakanlar Kurulundan geçtiğini ve onay için 22 Ekim 2008 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu bildirdi. Koyuncu, arazi toplulaştırması ile ilgili kararın en geç önümüzdeki hafta Resmi gazetede yayınlanacağı ve projenin 2009 yılı içerisinde ihale edileceği belirtildi.
 Mustafakemalpaşa ve Karacabey bölgesinde 26 köyü kapsayan projede; 16.555 hektar (165 bin dönüm) alanın toplulaştırılacağı, sulama sahası ile birlikte bu rakamın 190 bin dönüme yaklaştığını açıklayan AKP Milletvekili Ali Koyuncu  bu projenin Mustafakemalpaşa için hayati önem arz ettiğini bildirdi.
 Projenin gerçekleşmesi için Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğü nezdinde yoğun girişimler yapıldığınI ve Mart 2008 tarihinde konunun Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne acil proje hazırlanması istemiyle iletildiğini dile getiren Koyuncu ;” Akabinde Ankara’dan bölgeye giden ekip çalışmalarını tamamladı. Konu 16.09.2008 tarih ve  710 sayılı yazı ile Başbakanlığa sunuldu. Toplulaştırma bölgesinde iki günden beri teknik çalışma ve planlamalar devam etmektedir. Bakanlar Kurulunda imzaya açılan kararnamede imzalar tamamlanmış olup konu Cumhurbaşkanlığına sunulmuştur. Arazi toplulaştırması projesinin en geç önümüzdeki hafta onaylanarak  Resmi gazetede yayınlanması bekleniyor.” dedi.
 Siyaset anlayışlarının hamasi değil söylenenleri yapmak olduğunu vurgulayan Koyuncu halkın verdiği temsil yetkisini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Arazi toplulaştırması için Cumhurbaşkanının vereceği onayın ardından 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair  Tarım Reformu Kanunu’nun 3. Maddesine göre Karacabey’de ise Bakırköy, Uluabat ve Yolağzı köyleri, Mustafakemalpaşa’da ise; Aliseydi, Aralık, Ayaz, Çördük, Demireli, Doğancı, Dorak, İncilipınar, Karaoğlan, Keltaş, Kumkadı, Ormankadı, Üçbeyli, Yamanlı köyleri ile Ovaazatlı, Tepecik, Yeşilova Beldeleri ve Fevzidede, Atariye, Lalaşahin, Orta ve Züferbey mahallelerinde arazi toplulaştırılması yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.