Gider: “İlköğretim haftası kutlu olsun!”

Büyük Birlik Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider İlköğretim Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, çağdaş medeniyetler seviyesine bilgi ile donatılmış bir nesille ulaşılabileceğimizi kaydetti.
Gider, eğitimin ve öğretimin mutlak bir ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyet’in ancak bilimin ışığında aydınlanmış bir gelecekle ileriye gidebileceğinin mesajını verdi. Gider, “2008-2009 eğitim öğretim yılına 8 Eylül 2008 tarihi itibariyle başlamış bulunuyoruz. Uzun bir yaz tatilinin ardından yeni bir şevk ve yeni bir heyecanla okullarınıza döndünüz. Bilindiği gibi her yıl okulların eğitim öğretime başladığı hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanmaktadır. Birlik beraberlik içinde ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmek hepimizin en önde gelen dileğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği Çağdaş Medeniyetler seviyesine ancak, eğitim seviyesi yüksek bir toplum yapısıyla ulaşabileceğimizin bilincindeyiz. Bu yönde hepimize ayrı, ayrı sorumluluklar düşmektedir.”dedi.
Gider, öğretmenlere ve öğrencilere de seslenerek şu mesajları verdi: “Saygıdeğer öğretmenler; Her yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim döneminde de yavrularımızı sizlere emanet ettik. Onları eğitiminin temel ilkeleri çerçevesinde, yürürlükteki mevzuat ve müfredat programları doğrultusunda içinde bulunduğu topluma, ailesine, kendisine ve çevresine yararlı fertler olarak yetiştirmek yegâne görevinizdir. Bu görevinizi yürütürken sürekli iyileştirme hedefi doğrultusunda yasallık, iyi niyet, hoşgörü, zamanı iyi kullanma, paylaşma, katılım, isteklendirme, sağlıklı iletişim ve liderlik gibi özellikleri kullanarak çocuklarımızı geleceğe taşıyacağınıza inancım sosuzdur.
Sevgili öğrenciler ; Sizler de her şeyden önce okulunuzu, derslerinizi ve öğretmenlerinizi seviniz. Çevrenizle, ailenizle, öğretmenlerinizle ve her şeyden önce de kendinizle barışık olunuz. Bu günlerin, öğrencilik yıllarının su gibi akıp gideceğini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Derslerinize çalışınız, şimdiden kendinize bir hedef belirleyiniz. Belirlediğiniz hedefler doğrultusundan bıkmadan usanmadan çalışınız, ama çok çalışınız. Başarının yolunun çalışmaktan, çok çalışmaktan geçtiğini hiç bir zaman unutmayınız. Hızlı ve sürekli değişen bir dünya ve hayat içinde yarınlara hazırlıksız yakalanmayınız. Sadece dinleyen, not tutan ezberleyen bir öğrenci olmaktan kurtulunuz. Bilmediğiniz ve merak ettiğiniz her şeyi sorunuz, sorgulayınız, araştırınız, öğrendiğiniz bilgileri hayat boyu kullanabilme, kullandıkça geliştirebilme yeteneği ve alışkanlığı kazanınız. Pırıl pırıl bir geleceğin ve aydınlık yarınların sizleri beklediğini unutmayınız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin ve sevgili öğrencililerimizin İlköğretim Haftasını kutluyor, hep birlikte başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.