“Gemlik’e doğru termik santral görmeyeceksiniz”

“Gemlik’e doğru termik santral görmeyeceksiniz”
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Genel Başkanı Adnan Önürmen, Gemlik’te planlanan kömüre dayalı termik santral yapımına karşı çıkan CHP İlçe Örgütü başta olmak üzere siyasi partiler, DOĞADER, EKODER, diğer çevre örgütleri, ticaret ve meslek odalar ile Gemlik halkını eylemlerinden dolayı kutladı.
Firmanın baskılar sonucu mali krizi bahane göstererek projeden vazgeçmesini değerlendiren GÜMÇED Başkanı Önürmen, firmanın çevre örgütlerine ve vatandaşlara karşı sert tepkilerinden dolayı kınadı.
Sadece Bursa değil tüm Güney Marmara’daki çevre katliamlarına karşı örgütlü çalışmalarını aralıksız sürdüren GÜMÇED (Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği) masmavi denizi ve zeytinleriyle ünlü ilçemiz Gemlik’te kurulmak istenen kömür yakıtlı nükleer tesisin yapılmasına karşı harekete geçen siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, çevre örgütleri ve halkın başlatmış olduğu kampanyaları sonuna kadar desteklerini bildirdi.
Ülkemizi saran bu çevre katliamlarına karşı tek vücut halinde dayanışma sağlayarak karşı koymamız gerektiğini belirten GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, düzenlenen paneller ve imza kampanyalarının etkili olduğunu söyledi. Gemlik’te yapılmak istenen termik santralin ülkemizi cehenneme çevirmekten başka bir işe yaramayacağını söyleyen Önürmen “ tarım ve su cenneti ülkemizin kıymetini bilmeyenler bizleri nasıl bir cehennemde yaşatmak istediklerinin artık farkına varsınlar. Gemlik’e yapılacak bu çevre katliamının durdurulmasını sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Bilsinler ki Gemlik ve Bursa halkı onlara çok şey borçlu. Yapmış oldukları gayretli çalışmalar kulaktan kulağa yayılarak emsal niteliği taşıyacak” dedi. Edebiyat dünyamızın büyük şairlerinden Orhan Veli’nin “ Gemlik’e doğru denizi göreceksin sakın şaşırma” mısralarını termik santral eylemleri için emsal slogan haline getiren GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen “ Gemlik’e doğru termik santral görmeyeceksiniz” diyerek kampanyaya destek verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.