Geleceğin basketbolcusu olmak ister misiniz?

Gençlerbirliği Basketbol Okulu’nda kayıtlar sürüyor
Karacabey’de geleceğin en iyi basketbolcularından biri olmak isteyen minikler için büyük bir fırsat doğdu. Gençlerbirliği Spor Kulübü önderliğinde açılan “Basketbol Okulu” kayıtları 15 Ekim 2011 tarihinden itibaren başladı. Başvuruların 16 Haziran 2011 tarihine kadar süreceği bildirildi.
            Profesyonel basketbolcu Şevki Yıldırım ve ilçenin başarılı Beden Eğitimi Öğretmenlerinden İkbal Gök antrenörlüğünde, 7-16 yaş arasındaki miniklere yönelik açılan Basketbol Okulu, çalışmalarını Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda başladı.
            Hafta sonu saat 12.00-15.00 ve hafta içi Salı günleri de 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak antrenmanlarda, basketbola ait temel kurallar öğretilecek.
            Karacabey’de basketbol alt yapısını oluşturmayı amaçladıklarını belirten Profesyonel basketbolcu Şevki Yıldırım, önümüzdeki yıl Küçük, Yıldız ve Gençler için düzenlenecek maçlara katılacaklarını belirtti.
            Basketbol’da Bursa altyapısının çok gelişme kaydettiğini ifade eden Şevki Yıldırım, “Kulüpler ve okullar işbirliğinde Bursa ve ülke basketbolunu daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Karacabey’e de bu amaç doğrultusunda geldim. İlçenin basketbol potansiyelinin olduğuna inanıyorum. Şu ana kadar okulumuza kayıt olan öğrencilerimizdeki istek, beni bu konuda daha fazla heyecanlandırdı. Ancak yine de önemli olan altyapıda ter döken tüm basketbolcu adaylarının sağlam bir eğitim almaları gerektiğidir. Çünkü Atatürk’ün söylediği gibi; sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmasına inanıyorum” dedi.
            Genç basketbolcu adaylara önerilerde bulunan Yıldırım, “Öncelikle eğitim ve sakatlanmamak için gerekli olan dinlenmelerini ve bilgisayar başında fazla kalmamalarını öneriyorum. Beslenmelerine ve uyku düzenlerine dikkat etmelidirler. Genelde altyapıda her şeyi biliyormuş gibi davranıyorlar ancak buna zaman ve tecrübeyle anlayacaklar” diye konuştu.
Şevki Yıldırım kimdir?
1963 yılında Bursa’da doğdu. Can Efe Yıldırım adında Tofaş Spor Kulübü Yıldız takımında oynayan bir oğlu var. Oğluna ve genç sporcu adaylarına örnek olabilmek için 40 yaşında liseyi dışardan bitirdi. Öncesinde ise iş hayatında bulunduğundan dolayı okumaya fırsat bulamadı.
Basketbola 1977 yılında Tofaş altyapısında başladı. 2 yıl lisansı olmadan Demirtaş adı altında maçlara çıktı. 1979 yılında Eczacıbaşı Spor Kulübü’ne transfer oldu. Eczacıbaşı’nın şampiyon olduğu dönemde birkaç maçta A takım kadrosunda yer aldı.
Sonrasında 1981-1982 sezonunda Ankara DSİ spor kulübünde Murat Didin antrenörlüğünde yenilmeden şampiyon olan kadroda yer aldı. Ancak DSİ Spor Basketbol şubesini kapatınca kuru bir teşekkürle yollarını ayırdı.
1982-1983 yılında Arçelik Spor kulübüne gitti. Arçelik burada, averaj ile İstanbul üçüncüsü olunca basketbol şubesini kapattı.
1984-1985  yılında 1.lig takımlarında oynama olanağı buldu ancak askerlik sorunları nedeni ile oynayamadı. Daha sonra 2.ligde kendisini tercih eden Pertevniyal spor kulübüne gitti. Sezonun bitmesine az bir süre kala askere gitti.
Asker olarak İzmir Ege Ordu spor eğitim merkezinde oynadı. Askerdeki ilk yılında bir turnuvada sol diz bağları, iç çapraz bağları ile dış yan bağları koptu. Sonrasında Askeri Hastane’de çok kötü bir ameliyat geçirdi.
1,5 yıl sonra Bursa Belediyespor ile basketbola yeniden döndü. Bir antrenör olamadan Bursa ikincisi olan takımda yer aldı. Sonraki yıl da ise Bursa şampiyonu olarak Edirne bölge şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Edirne’de de  birinci olduktan sonra Isparta’da Anadolu şampiyonasında ikinci olan takımda bulundu.
Terfi tenzillere giderek Antalya’da üçüncü olmayı başardılar ve 2.lige çıktılar. 2 ligde oynarken Bursa’da altyapı çalışmalarında Belediyepor’da başladı. Ancak antrenörlük belgesi olmadığından başarılarını başkalarıyla paylaşmak zorunda kaldı.
Belediyepor’dan sonra 1990-1991 sezonunda Merinos’a transfer oldu. Takım 2 yıl şanssız şekilde averajla düşme play-off’larına gitti. Merinos tüm şansızlıklara karşın ligde kalma başarısını göstermişti ancak, kulüp o yıl kapatıldı.(1992)
Ardından 1993 yılında evlendi ve aktif basketbol yaşamını sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.