Gazileri törenle andık

Gazileri törenle andık
Gaziler günü dün tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de yapılan törenle çoşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı”ndaki törene Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Fuzuli Aydoğdu, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Yargıç Selami Turabi, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Cumhuriyet Başsavcısı Fuzuli Aydoğdu saat 10:00’da başlayan törende Atatürk anıtına çelenk sundular.
Günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı ise Jandarma Asb. Üçvş. Hasan Umut Orhun yaptı.
Her Türk vatandaşının gerektiğinde ülkesi için canını ve malını feda etmesi gerektiğine dikkat çeken Orhun, bu bilincin hiçbir zaman yok olmaması gerektiğinin altını çizdi. Orhun, “ Dünya tarihinde yer alan her millet, kendine has bir takım özellikleriyle tanınmıştır. Türk milletide bilinen tarih boyunca savaş meydanlarında cesareti ve savaşçılığı; barış zamanında misafirperverliği ve engin hoşgörüsüyle tanınmıştır. Türk adının da bir diğer anlamının da ‘cesur’ olmasının nedeni budur. Mustafa Kemal Atatürk’ünde işaret ettiği gibi Türk insanı savaş sahralarında ‘Yıldırımdır, kasırgadır’ ancak barış zamanlarında da ‘Dünya’yı aydınlatan güneştir’.
Bu gün burada bulunan gazilerimiz ülke, devlet ve millet gibi hepimizin inandığı kutsal değerler uğruna savaştılar. Türk’ün bayrağının yere inmemesi için cepheden cepheye koştular. Kendi hayatlarını hiçe sayarak Çanakkale’de, Irak’ta, Kafkasya’da, Kore’de ve Kıbrıs’ta ülke menfaatleri için savaştılar. Onlar atalarından devraldıkları üstün cesaret ve fedakarlık meziyetini sürdürdüler.
Mazisi kahramanlık dolu zaferlerle süslü milletimize bu onurlu hatıraları kazandırıp nesilden nesile devredilmesini sağlayan gazilerimizle ne kadar övünsek azdır.
Vatan savunması uğruna al bayrağı kendisine kefen yapmış nice şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri Dilek Yumurtacı ve Mehmet Emin Elliatlıoğlu okudukları şiirlerle duygu dolu anlar yaşattı. Şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.