“Gaziler Günü” programı

Karacabey Kaymakamlığı, bu vatan için canını vermeyi göze alan gazilerimiz için kutlama programı düzenliyor. 19 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak “Gaziler Günü” programında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak.
Daha sonra J.Kd.Bçvş. Sezgin Yoldanyılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirecek.
Kaymakam Dursun Balaban gazilerin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugünlere gelmesinde ve toprak bütünlüğünün korunmasında büyük emeklerinin olduğunu belirtti. Tüm Karacabey halkını bu anlamlı güne davet eden Balaban, “ Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik orunu vardır.
Her Türk de bu orunlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen ‘Kurtuluş Savaşı’nda yaşamıştır. ‘Ya istiklal, ya ölüm!’ demiştir. Türk tarihi böylesine ‘kahramanlık günleri’ ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.