“Gaziler Günü” kutlu olsun!

Karacabey Kaymakamlığı, bu vatan için canını vermeyi göze alan gazilerimiz için bugün kutlama programı düzenliyor. Saat 10.00’da başlayacak “Gaziler Günü” programında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak.
Ardından Jandarma Kıdemli Başçavuş Sezgin Yoldanyılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirecek.
Gazilerin vatan savunması için verdikleri büyük mücadeleye dikkat çeken Kaymakam Dursun Balaban, “Gazilerimiz, tarihte övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılık ulusal varlığımızın güvencesi olmuştur.
Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore Savaşı’nda, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve terörle mücadele sırasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin yakınları ile hayatlarını ortaya koyarak kahramanca mücadele eden gazilerimiz, Türk milletine bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Bu kutsal emanete gereken değeri vermek en temel vazifelerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle; gazilerimizin Gaziler Günü´nü kutluyor ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.