Gazi Mahallesi park istiyor!

Karacabey’in en büyük mahallesi olan Gazi Mahallesi halkı park ile yeşil alan isteklerini kamuoyuyla paylaştı.
Gazi Mahallesi halkı adına konuşan Muhtar Şükrü Keskin, “Gazi Mahallesi 149 Sokak girişi 296 Sokak ile Orta Okul Caddesi arasında bulunan, bu anda tamamı Şehir Planında Park gözüküp yarısı park görünümünde olan, yapılan araştırmalarda 149 sokağa bakan tarafın yarısı şu anda imara açılmış olup, imara açılan yerin yarısı belediyeye yarısı şahsa ait olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Gazi Mahallesi’nin hiçbir yeşil alanı olmadığı, doğru dürüst bir parkının bulunmadığı, geçmişte yeşil alan gösterilip (Örneğin;150 ,96, 153, 239 Sokaklar içinde bulunan 172 Parselde olduğu gibi) çeşitli siyasi güçler tarafından imara açıldığı ve binalarla doldurulduğu bir gerçektir” dedi.
Mahalle halkı olarak bir gün içersinde yaklaşık 500 adet imza topladıklarını, bunu da bir dilekçe ile belediye ve siyasi partilere ilettiklerini kaydeden Keskin, “Belediyemizin bu parkı şehir planında gözüktüğü gibi halkımıza kazandıracağına inancımız sonsuzdur. Çünkü bu park, mahallemizin can damarıdır. Mahallemizin nefes alacak hiçbir yerinin bulunmaması, çocuklarımızın sokak ortasında oyun oynamasından kurtulması, hanımların rahatlıkla çocuklarıyla birlikte parka çıkabilmesi, çalışan ailelerin akşam yorgunluğunun giderilmesi, gerek büyüklerin gerekse çocukların çeşitli sportif faaliyetlerini yapılabilmesi için gerekli olduğu bir gerçektir. Ayrıca bu parkın çarşıya geçiş yolu üzerinde olmasından dolayı halkımızın, çarşı ve pazara giderken oturup, dinlenebilmesi için bir nimettir.Onun yanında bu park, sadece Gazi Mahallesine hitap etmenin yanı sıra Yeni Mahalle, Sırabademler Mahallesi, hatta Canbalı Mahallesine de hitap etmekle birlikte 4 Mahalleye hizmet verecebilecektir”dedi.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un her zaman çocuklara çok önem verdiğine dikkat çeken Gazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Keskin, “Başkanımız Ergün Koç, encümeniz ve meclis üyelerimizin şehir planında yeşil alan olarak görüken bu parkı koruyacaklarından kuşkumuz yok. Şehir planında olduğu gibi bu alanın parka dönüştürülmesini, çevresinin duvarlarla çevrilmesini, çocukların ve halkın radyasyondan etkilenmemeleri açısında parkın ortasında bulunan trafanın kaldırılması veya bazı yerlerde olduğu gibi yeraltına alınmasını, parkın ağaçlandırılmasını ve çiçeklerle donatılmasını istiyoruz. Bu park ile Belediyemiz unutulması mümkün olmayan bir hizmet olacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.