Gazeteci özgürlüğün ve demokrasinin simgesidir!

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Aydın, ziyaretlerinde MELTEM Gazetesi Sahibi İbrahim Bursalı’nın konuğu oldu.
Gazetecinin önemine değinen Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar, “Halkın gözü, kulağı, dili olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getiren tüm gazeteci arkadaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışması dileği ile 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz.
Toplumun aydınlatılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda basın çok önemli bir görev ifa etmektedir. Halkın sağlıklı ve tarafsız haber alma hakkı, özgür ve tarafsız basın ile mümkün olacaktır. Basın mensupları, mesleklerini ifa etmek için zor şartlarda büyük bir fedakârlık göstererek çalışmaktadırlar. Onların gece gündüz, yaz kış demeden gerçekleştirdikleri çalışmalarının ürünleri olan haberler ve yılların birikimini yansıtan makaleleri toplumları aydınlatan birer ışık gibidir.
Basındaki eleştiriler yöneticiler için birer uyarıcıdır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, toplumumuzun hassasiyetlerini ön planda tutan, tarafsız ve özel hayata saygı duyan bir yapı olmasıdır.
Çağın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir amaç içermektedir. Bağımsız ve yansız basının olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Demokrasinin sağlıklı işlemesi ve demokratik kültürün, toplumun tüm katmanlarında tam olarak yerleşmesi için özgür bir medya ortamı elzemdir.
10 Ocak 1961 tarihinde gazetecilerin ortaya koyduğu toplu irade, sendikacılık ile gazeteciliğin hak, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde birbirine ne kadar benzediğini gösteren önemli bir olaydır.
Bu duygularla, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.