Gasp ve cinayet iddialarına müebbet

İki kardeş suçlu bulundu:

4 Eylül 2010'da meydana gelen olayda, bir sigara şirketi adına dağıtım yapan Nurullah Şen'in (27) kullandığı araç, Karacabey'e bağlı Kurşunlu köyüne giderken gasp edildi.

Nurullah Şen'i öldüren şüphelilerin yakalanması için ormanlık alanda günler süren operasyon başlatıldı. Jandarma ekipleri, olaya karıştığı tespit edilen Nihat Ş.’i (40), Yeniköy Dalyan mevkisinde camını kırdığı bir araçla kaçmak isterken gördü. Ekiplerin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan zanlı, saklanmak için girdiği sazlık alanda ayağından vurularak yakalandı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Nihat Ş. tutuklandı.

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının soruşturmayı tamamlamasıyla Nihat Ş. ve ağabeyi Nevzat Ş. hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Kasten adam öldürmek, birden fazla kişiyle yol kesmek suretiyle silahlı yağma” suçlamasıyla dava açıldı.

Dava kapsamında tutuklu sanık Nihat Ş. ve tutuksuz sanık ağabeyi Nevzat Ş., son kez hakim karşısına çıktı. Sigara dağıtıcısı Nurullah Şen'i başından vurarak öldürdükten sonra araçta bulunan sigaralarla yüklü miktardaki parayı alarak kayıplara karıştığı iddia edilen sanıklardan Nihat Ş., suçlamaları reddetti. Davanın tutuklu sanığı Nihat Ş., “Suçlamalarla hiçbir ilgim yok. Olay yerine de hiç gitmedim. Kardeşim ile buraya ilk geldiğimde sadece bir defa görüştüm” dediği öğrenildi.

Diğer taraftan duruşmaya elini kolunu sallayarak gelen tutuksuz sanık Nevzat Ş. de suçlamaları kabul etmedi. Nevzat Ş., “Tek suçum traktörü olay yerine bırakıp taş ocağında çalışmaktı. Çalışmak suçsa bütün köylü suçludur. Ben icralık olduğum için jandarmadan kaçtım. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum.”

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ağabey ve kardeşi, “Kasten adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanıklara, “silahlı yağma” suçundan da 12'şer yıl hapis cezası verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.